Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Serena Vilijams je posle povlačenja sa Rolan Garosa zbog povrede Ahilove tetive priznala da je ova sezona za nju najverovatnije završena.

Amerikanka će tako morati da sačeka novu priliku za pohod na 24. grend slem titulu kojom bi se izjednačila sa Margaret Kort.

PROČITAJTE JOŠ:

Vilijamsova je tokom zagrevanja osetila problem i zajedno sa članovima svog tima ipak odlučila da ne izađe na teren, tako da je njena protivnica, Cvetana Pironkova iz Bugarske, dobila meč bez borbe.

PROČITAJTE JOŠ: Serena se povukla s Rolan Garosa

„Posle zagrevanja, koje je trajalo kratko, pričala sam sa trenerom. Pitala sam, šta ti misliš? Razmislili smo o svemu i zaključili da ne bi bilo dobro za mene da igram. Obožavam da igram u Parizu, želela sam da dam sve od sebe. Ipak, moje Ahilove tetive nisu imale dovoljno vremena da se oporave. Bilo mi je malo bolje, ali pitala sam se da li bi mogla da izdržim ovakav turnir u tom stanju? Mislim da ne bih to mogla. Mučim se dok hodam, to mi je znak da bi trebalo sebi da dam vremena da se oporavim“, rekla je Serena.

Turnir u Bulonjskoj šumi je tako posle dva kola ostao bez obe sestre Vilijams. Serena je rekla kako očekuje da joj bude potrebno od četiri do šest nedelja da se oporavi, što praktično znači da bi to mogao da bude kraj sezone za nju.

Ona će pokušati da se spremi do početka naredne sezone i Australijan opena.

„Ovo nije sveža, već akutna povreda. Moje telo se dobro nosi sa svim, ali u Njujorku sam imala nekoliko pehova. Uvek dajem sto odsto, svi to znaju. Možda čak i više od toga ako je moguće i to mi je uteha. Sa povredom Ahilove tetive ne želite da igrate, stanje može samo da se pogorša. Jedna je od najgorih stvari, ne želim da dođem u tu krajnju tačku. Bilizu sam ostvarenja nekih ciljeva, osećam da sam blizu i to me tera da nastavim“, aludirala je na njenom trkom za rekordom Margaret Kort.

S druge strane Pironkova, koja je tako dobila neočekivani poklon, u trećem kolu igra sa Čehinjom Barborom Krejčikovom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar