Novak Đoković, Rodžer Federer
Novak Đoković, Rodžer Federer; Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths

Jedna stara fotografija Rodžera Federera iz 2018. godine postala je hit tek sada. Naime, 2018. godine ga je turnir Hale dočekao sa tortom "311 nedelja", iako je on proveo 310 nedelja na vrhu.

PROČITAJTE JOŠ

Taj rekord od 310 nedelja oboriće Novak Đoković u ponedeljak 8. marta, prošle nedelje ga je izjednačio, sada „broj 1“ zvanično sigurno ulazi u 311. nedelju, iako nema turnira.

Podsećanja radi, u trenutku dolaska u Hale, domaćini su napravili kiks. Federeru je bila neophodna titula u Haleu da bi došao do 311. nedelje na vrhu, ali je u finalu ipak izgubio od Borne Ćorića.

Da li je u pitanju favorizovanje, koje nije bilo fer prema ostalim učesnicima, ili samo greška, možda nikad nećemo saznati.

„Nadam se dobroj nedelji i da će biti dobrih mečeva“, rekao je tada Federer, a direktor Halea Ralf Veber rekao je „da je bilo zadovoljstvo dočekati Rodžera“.

Nije bilo reči o tome da li je propust bio svesna ili nesvesna greška, uglavnom, sada se ovim potezom naslađuju navijači Novaka Đokovića, rečima da mu je Rodžer spremio tortu da mu čestita na rekordu.

Fotografije iz 2018. svedoče da je u pitanju kiks, iako je danas navijači Novaka Đokovića koriste kao priliku da se našale sa Švajcarcem.

 

Podsetite se i kako je Ćorić ubrzao Novakov proboj do trona za jednu nedelju, ni ne sluteći to 2018. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare