Rodžer Federer
Rodžer Federer; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Rodžer Federer je svetski prepoznatljiva faca, verovatno je jedan od najprepoznatljivijih lica u istoriji sveta. Ipak, mnogi su morali da pročitaju opis da budu sigurni da je zaista on.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija Federera iz tinejdžerskog doba, iz doba kada je bio buntovnik, veliki talenat i mladić kratkog fitilja.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom godina Federer nije promenio ni način na koji češlja kosu, a ne nešto više od toga. Onda su odjednom navijači videli šatiranog, potpuno plavog Federera.

Stajalo je u svojoj tinejdžerskog sobi dok je na posteru imao postere Šekila O’Nila i Majkla Džordana. Na vratima je bio poster Pamele Anderson koja je tada bila na vrhuncu popularnosti, ali i zastavicu Severne Makedonije (doduše tada samo Makedonije).

Švajcarac je profesionalnu karijeru započeo jula 1998. godine u Geštadu, a samo godinu dana kasnije je već ušao u Top 100. Karijeru je završio na Lejver kupu pre tačno mesec dana, a između ova dva datuma je osvojio 103 titule (20 grend slem titula), odigrao mnoge antologijske mečeve i vodio bitke sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem tokom postavljanja niza rekorda.

BONUS VIDEO Federer završio karijeru, sa svetom plakao posle drame

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar