Kraj velike karijere.

Rodžer Federer okončao je profesionalnu karijeru nakon što je u četvrtom meču prvog dana Lejver kupa u paru sa Rafaelom Nadalom poražen od Džeka Soka i Frensisa Tijafoa sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 9:11.

PROČITAJTE JOŠ...

Od prvog poena bilo je jasno da nas očekuje epski duel, što su četvorica tenisera i potvrdila. Veliki broj fantastičnih poena, briljirao je pre svega Fransis Tijafo, a šanse za brejk nije bilo sve do 9. gema, kada su igrači Tima sveta uspeli da dođu do jedne prilike koju nisu iskoristili.

To je kažnjeno u narednom gemu kada su Federer i Nadal oduzeli servis rivalu i stigli do 6:4.

U drugom setu Tijafo i Sok su poveli brejkom u trećem gemu, ali je rezultat poravnat u šestom gemu. Kako do kraja nije bilo oduzetih servisa, nastupio je taj-brejk u kom je bolji bio dvojac iz Amerike sa 7:2, pa je meč otišao u dodatnih deset poena.

A tamo – prednost Evroljnana 3:0, potom blistava sekvenca i četiri savršena poena Soka za preokret. Promašio je Tijafo, pogodio mrežu. Sok je za zemlje doneo 5:4, Rafa poravnao na 5:5, a asom Federer je izazvao delirijum na tribinama.

Egal je potrajao sve do rezultata 8:8, kada je Federer prvo osvojio poen za 9:8 i prvu meč loptu. Nisu je iskoristili, Tim sveta jeste svoju – 11:9, 2:1 i ispraćaj Švajcarca u penziju porazom.

Ostaće ovaj meč upamćen i po nekoliko neverovatnih poena – Federerovo probacivanje loptice kroz mrežu, bizarnom brejku za izjednačenje u drugom setu, ali pre svega po odlasku jednog od najboljih svih vremena u penziju – Rodžera Federera.

Sponzor Lejver kupa na Nova.rs je Erste banka.

Federer/Nadal – Sok/Tijafo 6:4, 6:7, 9:11

Federer/Nadal - Sok/Tijafo 6:4, 6:7, 9:11

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar