Rodžer Federer
Foto: Screenshot Youtube Eurosport Tennis

Da li je moguće da teniser koji je osvojio 20 grend slem titula žali za nečim? Rodžer Federer smatra da bi možda imao i bolju karijeru da nije bilo tog jednog udarca.

Ukoliko pitate bilo kog na planeti po čemu pamti Rodžera Federera, makar ga gledao samo jednom u životu, gotovo bez izuzetka će svi reći jednu od dve stvari – elegancija ili jednoručni bekhend.

PROČITAJTE JOŠ

I dok je on jedan od poslednjih pravih predstavnika igrača koji igraju jednoručni bekhend (i zbog toga što je igra sada znatno brža, a taj udarac ranjiviji uz različit stil igre), ipak deluje da bi upravo to promenio Federer kada bi mogao.

Jedna devetogodišnja devojčica iz publike mu je postavila pitanje šta bi rekao devetogodišnjem Rodžeru, a Federer je imao neočekivan odgovor.

„Zabavljaj se kada ideš na trening, zabavljaj se, slušaj roditelje i trenere, oni su u pravu. I možda bi imao bolju karijeru sa dvoručnim bekhendom“, rekao je Federer.

Džim Kurijer, bivši broj jedan ostao je šokiran zbog ovakvog odgovora, nije ni gledao u pravcu Federera. Švajcarac je to odmah primetio i prasnuo je u smeh, te pokazivao prstom na Amerikanca.

Trajalo je to nekoliko sekundi pre nego što je Amerikanac rekao: Šta?

„Šalim se, srećan sam jednoručnim bekhendom“, rekao je kao da želi da se vadi Švajcarac.

Kurijer je osetio da bi ovde trebalo pričati malo više o tome.

„Hajde da pričamo malo više o ovoj bekhend krizi koju tek sada saznajemo. Tvoja deca igraju tenis, da li imaju jednoručne ili dvoručne bekhende?“

Švajcarac je pokušao da bude misterizoan.

„To je logično, zar ne?“, upistao je Federer i ostavio voditelja da se pita na šta je tačno mislio, a onda ispalio.

„Svo četvoro imaju dvoručne bekhende, naravno da imaju. (smeh) Zapravo ću da dođem kući i da im kažem hajde da pređemo jednoručni, ne želim da vidim kako će užasno biti. Zapravo, možda bi trebalo probati jer ne znam… U stvari igrao samo dvoručni bekhend i forhend na početku zbog teških reketa, a ne znam kada sam prešao kompletno na jednoručni. Ne znam kada su Vavrinka, Tim i Cicipas prešli na jednoručni.“

Kurijer je pokušao da uteši Federera i da mu pojasni da je bilo i planskih prelazaka na jednoručni bekhend.

„Samprasov najbolji udarac tokom juniorskih dana je bio dvoručni bekhend, ali je to promenio jer je trener tražio da bude prilagodljiviji na mreži. Jednoručni bekhend je bolji za voleje, ispalo je to dobro za njega, ispalo je to dobro i za tebe.

„Nisam bio toliko loš“, završio je Federer.

BONUS VIDEO Novak Đoković o Karlosu Alkarazu i njegovom uspehu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare