Novak Đoković i Rafael Nadal Foto: HMB Media/Antonio Borga / imago sportfotodienst / Profimedia

Ona nema dilemu oko toga ko je GOAT

Klaudija Teni, američka kongresmenka i predsedavajuća Srpskog kokusa u SAD, reagovala je na izjavu španskog tenisera Rafaela Nadala, koji ju je razočarao tako što je, kako je ocenila, pokazao zavist prema Novaku Đokoviću.

„Razočaravajuća zavist Nadala. Novak Đoković, ne samo da je najbolji teniser ikada, zbog mnogo razloga, on je najveći sportista savremenog doba. Niko nema takvu mentalnu jačinu i gracioznost da prevaziđe prepreke i sitničave političke zamke koje su mu postavljane stalno“, navela je Teni na društvenoj mreži „X“ (Tviter).

PROČITAJTE JOŠ:

Naravno, u komentarima su se javili pojedinci koiji su osudili ovakvo iskazivanje mišljenja, ali je Teni odgovorila da je u pitanju njen privatni profil.

Teni je reagovala na izjavu Nadala, koji je rekao da je Rodžer Federer igrač koji ga je više impresionirao od Đokovića.

„Federer je igrač koji me je najviše impresionirao. Gledati njega dirnulo me je više nego gledati Đokovića. Na kraju krajeva, suština tenisa je emocija“, istakao je Nadal nedavno.

Od kada je Novak oborio veliki broj rekorda, u teniskoj javnosti se sve češće priča o tome kako je on statistički najbolji ikada, ali to ne znači i da je GOAT (najveći). Međutim, malo je pravih razloga i činjenica koji mogu da ospore Novakovu veličinu i sve uspehe koje postiže na i van terena.

Inače, ovo Nadalu nije prvi put da privlači pažnju izjavama o Đokoviću (setimo se kada je spominjao Novakovu frustraciju i opterećivanje rezultatima), koji mu očigledno nije omiljeni lik, ali bi bez obzira na to trebalo da pokaže još više poštovanja.

Klaudija Teni je inače i advokatica i političarka, ima 62 godine, a redovno komentariše dešavanja u tenisu, posebno kada se radi o Novaku Đokoviću.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare