Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Objavljen je zvanični spisak reprezentacije Španije za Dejvis kup, a na njemu nema osvajača 22 grend slem pehara.

Rafael Nadal je odlučio da ne nastupa za Španiju od 13. do 18. septembra na Dejvis kupu u grupi koja se igra u Valensiji.

PROČITAJTE JOŠ

Španija je domaćin ove grupne faze, a u Valensiju će doći Srbija, Kanada i Južna Koreja (prolaze dve najbolje plasirane ekipe u nokaut fazu koja se igra krajem novembra).

„Crvena furija“ sada sve nade polaže u Karlosa Alkaraza trenutno četvrtog tenisera sveta, a imaće podršku u Pablu Karenjo-Busti, Roberto Bautista-Agutu, Alehanrdu Davidoviću Fokini i Marselu Granoljersu.

Još uvek nije poznat sastav Srbije za Dejvis kup, a mnogo toga će zavisiti od toga da li će Novak Đoković igrati na US Openu.

Naime, US Open se završava 11. septembra i igrači koji budu stigli do finala neće imati dovoljno vreme da se adekvatno odmore, a već bi morali na teren dva dana kasnije da igraju šest hiljada kilometara dalje koliko je distanca između Njujorka i Valensije.

Očekivalo se da u Valensiji vidimo okršaj Nadala i Đokovića kao prvih reketa, te Alkaraza i Kecmanovića kao drugih, ali to se neće desiti.

Srbija će 14. septembra igrati protiv Španije, dok je za dan kasnije zakazan duel sa Južnom Korejom, dok će u poslednjem kolu naši teniseri igrati protiv Kanade 17. septembra.

BONUS VIDEO Nadal držao predavanje Sonegu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar