Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: EPA/YOAN VALAT

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener španskog tenisera Rafaela Nadala još uvek ne želi da donosi zaključke šta Rafa može u novoj sezoni.

Nadal se posle jednogodišnje pauze vratio na teren u Brizbejnu, dobio je dva meča i izgubio treći od Džordana Tompsona. Pre toga je pobedio Tima i Kublera prilično ubedljivom igrom.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, videlo se da stvari nisu idealne jer ga i dalje muči povreda, s tim što se sad nada da je reč o zamoru mišića.

„Odigrao je dva dobra meča, mada Dominik Tim nije isti igrač kao što je bio 2019. godine. Videćemo kako će sve izgledati kada naspram Rafe budu ozbiljniji protivnici. I dalje sam ubeđen da će sve biti dobro, čak je početak po mom mišljenju bio iznad očekivanja. Potrebno je da se ide korak po korak, kao što je to Rafa oduvek radio“, kazao je Nadal, a prenose španski mediji.

Štaviše, Toni veruje da Rafael može da osvoji Rolan Garos, s tim da teniser mora da bude na potrebnom nivou na kom je godinama igrao.

„Mislim da i dalje može da osvoji Rolan Garos. Prvo, to mislim zato što sam njegov stric. A drugo zato što pored njega ni Đoković kada je igrao najbolje na svetu svih vremena nije uspeo da dođe do trofeja. Prosto, Rafa je na šljaci bolji od Novaka. I ako uspe da dođe do potrebnog nivoa, smatram da će biti prvi kandidat za trofej u Parizu. Osvajanje turnira na Rolan Garosu je njegov najveći cilj“, jasan je Rafaelov stric.

Ove godine se na istom mestu, u Parizu, igra i teniski turnir na Olimpijskim igrama što će po Tonijevom mišljenju takođe biti jedan od ciljeva „Bika sa Majorke“.

„Rafa je uvek bio jako motivisan kada je igrao za Španiju. A, pogotovo će to biti u Parizu, gradu gde je imao toliko uspeha. U cilju da osvoji zlato, postoji šansa da igra i dubl sa Karlosom Alkarazom, a to bi bio par koji bi jako teško neko pobedio“, istakao je Toni Nadal.

BONUS VIDEO: Poslednji poen i trijumf Tompsona protiv Nadala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare