Stefan Kozlov
Foto: Screenshot Twitter Blair Henley

Navikli smo da tenis zna da priredi neke nepredvidive momente, ali priča dana dolazi sa jednog naizgled običnih teniskog treninga. Stefan Kozlov je nakon tri sata i 20 minuta igre uspeo da savlada Grigora Dimitrova sa 7:6(8), 5:7, 6:3, a priča o njegovoj pobedi u prvom kolu turnira u Akapulku je sve samo ne obična.

Možda nije uobičajeno priču početi sa kraja jer je sada uništeno iščekivanje da li je priča imala srećan kraj, ali kako je najbolja priča dana to se svakako podrazumeva.

PROČITAJTE JOŠ

Dan je počeo tako obično. Kozlov je poražen u kvalifikacijama za turnir u Akapulku, pa je odlučio da se opusti još par dana tu pre nego što nastavi sa ATP turnejom.

Stigao mu je poziv da trenira sa Rafaelom Nadalom, a to nije odbio, kao što verovatno ne bi to učinio niko drugi na planeti.

Ovaj teniser, trenutno 130. na ATP rang listi, mislio je da će ovo biti jedan miran dan uz tu možda nešto intezivniju trening sesiju. Ipak, onda je odlučio da ode do torbe i da uzme nešto iz nje.

„Trenirao sam sa Nadalom, bilo je 3:3, 0:15. Onda je on slomio jednu žicu. Otišao sam do svoje torbe, proverio sam telefon i imao sam 20 poruka od Alija Nilija, supervizora turnira koji mi je poručio da sam ušao na turnir“, rekao je nakon susreta Kozlov.

Izjurio je sa treninga i uputio se ka mestu gde je trebalo da odmeri snage sa Dimitrovim. Bio je potpuno spreman za ovaj susret, možda i previše jer je u jednom trenutku imao strašnih problema sa grčevima. Predugo je već tada bio na terenu. Pokušao je jednom i „tviner“ koji je mnogima privukao pažnju (sve ovo možete videti na snimcima na kraju teksta).

Nakon velike borbe uspeo je da iznenadi iskusnog bugarskog asa, a onda je odlučio da napravi još jedan sjajan potez i da zaokruši ovaj dan.

Prišao je do kamere, uzeo marker, a onda napisao.

„Rafa, izvini što sam morao da prekinem trening danas“, napisao je Kozlov, a onda prasnuo u smeh.

Ipak, još je luđe što je stao dok je pisao reč „stopping“. Upitao je nekog da li se reč piše sa jednim ili sa dva p. Naravno da je i to zasmejalo mnoge.

Biće zanimljivo čuti reakciju Nadala nakon što je njegov sparing partner postao hit. Kozlov u sledećoj rundi upravo igra protiv pobednika meča između Nadala i Denisa Kudle.

BONUS VIDEO Doček Novaka Đokovića na turniru u Dubaiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar