Foto: TKCZ

Prvi dan Vaskrsa iznedrio je prve šampione UTR takmičenja u 2023. koji će biti održani u srpskoj prestonici.

U nedelji koja je na samom kraju održan je prvi od četiri ovogodišnja UTR takmičenja čiji je domaćin teniski klub Crvena zvezda u Beogradu i tokom koji će biti pobeljeno 200.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ

Kroz prvi međunarodni profesionalni turnir za seniorke i seniore – UTR turnir i podršku Data – Driven Laba, sa nagradnim fondom 50.000 dolara za obe konkurencije od 10. do 16. aprila 2023. na terenima Zvezde na popularnoj Karaburmi prodefilovalo je i borilo se 40 takmičara iz 12 zemalja za šampionski trofej u ženskoj tako i muškoj konkurenciji, sa renkingom od 300. mesta na WTA i ATP listama.

Turnir se igrao po grupnom sistemu, pet grupa po četiri tenisera. Najbolji iz svake grupe ušao je u polufinalne duele. Poslednji dan takmičenja obeležili su finalni mečevi u kojima su do naslova šampiona stigli kod devojaka Slovakinja Laura Svatikova, kod muškaraca Bugarin Petr Nesterov.

U ženskom finalu videli smo mladu nadu srpskog tenisa, 17 – godišnju Laru Stojanovski koja je pružila veliki otpor Slovakinji Svatikovoj koja je do pobede stigla rezultatom 6:7(8), 6:2, 6:1. Muško finale iznedrilo je okršaj Nesterova i Francuza Luke Pavlovića, Bugarin je trijumfovao rezultatom 6:4, 6:3.

Svi prisutni su mogli da uživaju u izuzetno kvalitetnom tenisu i igračima koji će obeležiti vreme pred nama.

Ne terenima Zvezde nema odmora, odmah po završetku prvog UTR turnira, sledi novi u kome će se za novih 50.000 dolara boriti 40 takmičara.

Pehare je finalistima prvog UTR takmičenja u 2023. u Beogradu, na čuvenom terenu gde je Novak 2003. podigao profi prvenac, uručio direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

BONUS VIDEO Najbolji momenti meča Novaka Đokovića i Tomija Pola

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar