Iga Švjontek
Iga Švjontek; Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Potpuno haotičan dan sa puno pritisaka, ne pamtim da mi je dugo ovoliko često zvonio telefon, a verujte mi svetli svakih 5 minuta zbog raznih pusheva.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Moram da priznam da sam se za trenutak zabrinuo da ne pregori i ovaj telefon, pogotovo što imam dobru istoriju uništavanja telefona. U ovoj poslednjoj garanciji koja je istekla pre sedam dana sam uspeo da uništim dva. Nekako mi se uvek padalo da meni šaka dopadne onaj koji ima sistemsku grešku.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan telefon mi je to pokazao nakon sedam dana, drugi nakon tri meseca upotrebe. Od tada mi je bekap postao izuzetna bitna stavka.

Ipak, ovaj dan je bio drugačiji jer je telefon zvonio iz svih mogućih i nemogućih razloga, a svi su na ovaj ili onaj način imali sa mojim prošlim, sadašnjim ili budućim radom. Svakako nije situacija kojoj sam se nadao. Telefon je upijao sve te klipove, fotografije.

Baterija se već jenom „iscedila“, a to je bio jedini način da se i u Parizu prati finale Kupa Srbije. Verovatno je većina kolega i oko nas shvatila da se nešto važno dešava kada se okupljamo ispred jednog malog telefona.

Foto: Nova.rs

Isti taj telefon je čitav dan snimao razgovore koje ste imali prilike da čitate na sajtu (nažalost, da to i ovde napišem, nije nam dozvoljeno snimanje video snimaka jer sledi trajno izbacivanje sa grend slem turnira), ali i koji će tek osvanuti na ovoj stranici. Uostalom, imaćete priliku da čitate nešto o teniseru koji vam verovatno nije poznat, ali koji pokušava da u jednoj nama dalekoj državi postavi tenis kao nacionalni sport.

Telefon je morao da izdrži svašta, hiljade poruka, snimaka i fotografija. Šteta je ponekad što i ljudi nemaju garanciju.

Gledao sam i meč Kecmanovića i Bublika, nakon Đerea i Medvedeva. Đere nije bio potpuno zdrav i to se nažalost videlo, ali se i videlo da nije na najvišem nivou. Da jeste, možda bi sada ovi redovi bili posvećeni najvećoj senzaciji turnira. Ovako je u muškoj konkurenciji barem još malo opstao drugi na svetu.

Bilo je posebno zanimljivo gledati okršaj dva velika prijatelja Bublika i Kecmanovića i njihov razgovor na mreži. Kao kada sa prijateljima završite termin, uostalom i sam Kecmanović je rekao da mu je bilo čudno pogotovo što je Bublik morao da popije tabletu u jednom trenutku, a onda je i počeo da servira ispod ruke.

I telefon je bio u funkciji jer je trebalo slikati toliko stvari i izgoreo je jedan telefon. Toliko su pritiskani dugmici, da je umalo pregoreo. Ipak, ako je uspeo danas, valjda me neće izdati ni sutra.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi