Novak Đoković i Felisijano Lopez, Foto: EPA/MIKE NELSON

Teniska legenda imala poruku za kraj.

Španac Felisijano Lopez je ušao u 41. godinu života i rešio je da stavi tačku na tenisku karijeru. Legendarni Španac na turniru u Majorci igra svoj poslednji turnir i za sada je u prva dva kola bio odličan.

PROČITAJTE JOŠ

Pobedio je u prvom kolu Maksa Pursela iz Australije (6:3, 7:5), a u drugom i njegovog sunarodnika Džordana Tompsona (7:6, 1:6, 6:3).

Uspeo je uz to i da na večnoj listi igrača sa najviše asova prestigne i Gorana Ivaniševića sa 10.244 odservirana asa, a lider je Džon Izner (14.260), drugi je Ivo Karlović (13.728), a treći Rodžer Federer sa 11.478.

On je nakon dve sigurne pobede posle meča poslao pomalo šaljivu poruku.

„Od prošlogodišnjeg Vimbldona jedva da sam se takmičio, ali sam se ove godine dobro pripremao i odlučio sam da zaigram. Mislim da današnja igra nije fizički jako zahtevna. Jedino ako stave Đokovića sa druge strane, mogu da izgubim, ali na ovoj podlozi osećam da mogu da se borim sa mnogima, rekao je Lopez.

Što se tiče rušenja Ivaniševića:

„To je dobra statistika, jer je Ivanišević oduvek bio jedan od mojih omiljenih igrača. Kao mali sam sanjao da serviram kao on, a sad sam ga prestigao. Znao sam da sam među sedam ili osam najboljih, ali nisam znao tačno na kom mestu. Prestići Ivaniševića je velika stvar, ne znam šta drugo da kažem“.

BONUS VIDEO Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar