Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Dijego Švarcman, deveti teniser sveta, plasirao se u polufinale ATP turnira u Kelnu posle neverovatnog preokreta u meču sa Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Švarcman, koji igra svoju najabolju sezonu i koji je nedavno stigao do polufinala Rolan Garosa, u kom je izgubio od Rafaela Nadala, gubio je sa 2:6, 2:5, ali je uspeo da meč preokrene u svoju korist i pobedi sa 2:6, 7:6 (3), 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je trajao dva sata i 11 minuta, ali za to je kriv Davidovič Fokina kom verovatno još dugo neće biti jasno kako je ispustio pobedu.

PROČITAJTE JOŠ: Hačanov besneo na terenu u porazu od Evansa VIDEO

Mladi Španac je u tom drugom setu, u seriji brejkova jednog i drugog igrača, uspeo da oduzme servis protivniku i povede sa 5:2.

Na svoj servis prvo je spasao dve brejk lopte, a onda je stigao i do meč lopte – ali nije je iskoristio.

Švarcman je vezao tri gema, izjednačio na 5:5, da bi potom još jednom razmenili brejkove, što ih je uvelo u taj brejk koji je Argentinac dobio sa 7:3.

Raspala se igra Davidoviča Fokine u trećem setu, osvojio je samo jedan gem, pa će Švarcman igrati u polufinalu protiv pobednika meča između Feliksa Ožea-Alijasima i Jošihita Nišioke.

Ovom pobedom, Dijego je poboljšao svoje izglede za plasman na ATP Tur finale koje se sredinom novembra igra u londonskoj „O2 Areni“.

REZULTATI

Siner – Simon 6:3, 0:6, 6:4

Švarcman – Davidovič Fokina 2:6, 7:6 (3), 6:1

A. Zverev – Manarino

Ože-Alijasim – Nišioka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar