Predsednik ATP: Kalendar turnira ostaje nepromenjen

Tenis 10. mar. 202012:19
Podeli:
Foto: PA-EFE/MIKE NELSON

Predsednik Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci izjavio je da bi turniri koji su na programu posle Indijan Velsa, trebalo da se održe kako je i planirano.

Masters u Indijan Velsu otkazan je u ponedeljak zbog epidemije koronavirusa, a pojedini svetski mediji pisali su kako će doći i do otkazavinja takmičenja u Majamiju, Monte Karlu i Madridu.

Gaudenci je poručio da za sada nema promena i da sve teče normalnim tokom, mada se prate saveti nadležnih organa i institucija.

„Iako žalimo zbog otkazivanja mastersa u Indijan Velsu, kalendar ATP posle tog turnira ostaje nepromenjen. Svakodnevno pratimo situaciju, sarađujemo sa našim igračima i organizatorima turnira i razumemo sve mere koje se moraju da se preduzmu po preporuci lokalnih vlasti zbog javnog zdravlja.“

„Posvećeni smo istraživanju svih opcija za organizovanje predstojećih turnira, jer su zdravlje i sigurnost igrača i svih ostalih zainteresovanih strana i dalje glavni prioritet“, rekao je Gaudenci, navodi se na sajtu ATP.