Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Novak Đoković koji je u četvrtfinalu eliminisao Dominika Kepfera, u polufinalu Mastersa u Rimu igraće u nedelju ne pre 14 časova, protiv Kaspera Ruda.

Biće to prvi zvaničan meč između dvojice u kome je, izlišno je napominjati, Novak apsolutni favorit, ne samo zbog trenutnih pozicija na ATP listi.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković koji je sa Nadalom suvlasnik rekorda po broju osvojenih masters titula (35), ima devet finala u Rimu koji je „pokorio“ četiri puta, dok je mladi Norvežanin upisao samo osam učešća na svim turnirima iz serije 1000.

Uz to, Rudu kome je tekuća sezona najbolja u karijeri, ovo će biti tek prvo masters polufinale u karijeri u kojoj je osvojio samo jedan ATP pehar, u Buenos Ajresu ove godine iz serije 250 koji se takođe igra na šljaci.

Sami rezultati ipak pokazuju da je na toj podlozi norveški teniser i najopasniji, jer je oba finala i polufinala zabeležio u Hjustonu (2019) i čileanskom Santjagu (2020), odnosno Sao Paolu (2019) i Kicbilu (2019), ali na šljaci nikad nije pobedio nekog od tenisera iz Top 20 (0-5).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar