Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Kanadski teniser Vasek Pospišil je izneo uverenje da Rafael Nadal i Rodžer Federer nisu pružili podršku ideji za koju se založio i Novak Đoković.

On je naveo da je 80 odsto tenisera iz prvih 100 na ATP listi prihvatilo da se formira nezavisna unija igrača koja bi štitila njihova prava.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna od ideja za pokretanje unije je i zahtev igrača da dobiju veći novčani udeo od četiri Grend slem turnira, koji je trenutno na oko deset odsto od ukupnog prihoda.

Pospišil je naveo da stvaranje unije nije lako, ali da je neophodno ići ka tome.

„Verujem da smo sada ujedinjeniji nego ranije. Novak je jedan od igrača koji je to pokrenuo. U jednom trenutku je 80 od prvih 100 bilo za stvaranje unije, čak 12 od prvih 20, ali dvojica nisu to htela – Rodžer Federer i Rafael Nadal. Zapravo, oni su sami hteli da razgovaraju sa organizatorima Grend slem turnira. Iskreno, to je sramota“, istakao je Pospišil.

Kanađanin je istakao da je u avgustu prošle godine Federer bio prisutan na sastancima aktuelnog Saveta teniskih igrača i da se saglasio sa mnogim konceptima, ali na kraju nije stao iza ideje.

„Na kraju krajeva, masa igrača je jača od njih par. Ne možete imati samo dvojicu igrača na turnirima, zar ne?“, istakao je Pospišil.

On je istakao i da je Novak Đoković odličan na poziciji predsednika Saveta tenskih igrača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare