EPA-EFE/JONO SEARLE

Ne želi još da razmišlja o duelu sa najboljim na svetu

Australijski teniser Aleksej Popirin nije dobio baš povoljan žreb na Australijan openu, pošto bi već u drugom kolu mogao da se sastane sa Novakom Đoković.

Ipak, trenutno 43. teniser sveta ne želi da razmišlja o duelu sa Đokovićem, bar ne dok ne odigra meč sa zemljakom Markom Polmansom, protiv kojeg je favorit.

„Pitajte me za Đokovića tek kada prođem prvi meč. Naravno da bi bilo fenomenalno da igram sa Novakom, ali ne želim da žurim. Meč po meč je moja filozofija“, rekao je Popirin, koji inače ima rusko poreklo.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković i Popirin su se inače sastali samo jednom do sada u karijeri, a Novak je tada lako slavio sa 6:4, 6:2.

„Ako savladam Polmansa, možete da me pitate šta god želite. Uostalom, i Novak treba da dobije prvo kolo“, istakao je Popirin na konferenciji za medije.

Pričao je o svom prvom rivalu.

„Opasan je teniser kao i svi ostali. U tom jedinom meču smo imali žestoku bitku, slično očekujem i sada“.

Popirin je ispao u drugom kolu Brizbejna, a potom je odustao od Adelejda. Ipak, u pitanju nije nikakva povreda, već umor.

„Sve je u redu, bio sam umoran, to je uobičajeno na početku sezone, posle duge pauze. Pojačavam polako intenzitet treninga kako bih do prvog meča u Melburnu bio spreman za turnir“.

Voli da igra pred domaćom publikom, iako već godinama unazad ne živi u Australiji.

„Volim da igram pred domaćom publikom, veoma me motiviše. Moj meč protiv Frica prošle godine bio je specijalan. Ljudi su ostali do tri ujutru da navijaju za mene. Mi Australijanci nemamo nigde ovakvu podršku kao ovde i zato je ovo deo sezone koji jedva čekam“.

Đoković u prvom kolu igra protiv Dina Prizmića iz Hrvatske, a u Melburnu brani titulu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar