Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Kad se šampion pokloni šampionu

Džon Mekinro, nekadašnji broj jedan svetskog tenisa, pričao je o Novaku Đokoviću, njegovim rivalima i predstojećem Australijan openu.

Osvrnuo se Mekinro najpre na prošlu sezonu u kojoj je Đoković dominirao i osvojio 7 od 12 turnira na kojima je igrao.

PROČITAJTE JOŠ:

„Izgleda neverovatno, prošla godina je bila monumentalna za njegove godine, sjajno je da je tako dobar i dalje“, kaže Mekinro.

I pored malih problema sa povredom, Đoković važi za prvog favorita na Australijan openu, koji počinje od 14. januara.

„Možda nismo svi apsolutno uvereni da je sve u redu sa njegovim zglobom, ne znamo da li je sto odsto spreman, ali to se dešavalo i tokom protekle dve godine. On je pobeđivao u te dve godine uprkos povredama. Ljudi misle da će on biti u redu, ali ja stvarno ne znam kakav je fizički. Tehnički je najbolji igrač kog sam do sada video, mentalno, fizički. Ako nemate stvarnu veru u sebe u glavi, da možete da ga pobedite, onda uopšte nemate šanse.“

Postoji nekoliko ozbiljnih rivala, kojih Novak treba da se pripazi, čak i u Australiji.

„Nekoliko igrača je doraslo tome, poput Alkaraza na Vimbldonu, ali malo je u stanju. On je osvojio deset titula na Australijan openu i zakon verovatnoće kaže da će neko uspeti u tome u nekom trenutku. Isto smo govorili i o Rafi na Rolan Garosu, tako da ako zna šta će se dogoditi.“

Pričao je Mekinro i o Holgeru Runeu, koji je nedavno počeo da radi sa Borisom Bekerom.

„Boris će imati drugačiju perspektivu o životu generalno i drugačije metode treniranja. Pred njim je mlad igrač kom je neophodno da iskorači i bude grend slem šampion. Ako Rune bude slušao Borisa i Boris ga bude razumeo, moglo bi to da bude sjajno partnerstvo i optimista sam po pitanju toga da će to biti dobro za tenis“.

Prokomentarisao je i Endija Marija, koji u 37. godini ne želi da ode u penziju i nada se novim uspesima na turu.

„Teško je Endiju da nastavi sa 44. mesta, on je jedan od najboljih igrača koje smo imali u poslednjih 15 godina. Biće mu teško i da se povuče s obzirom na to koliko voli ovu igru. On veruje da ima bar još jednu sjajnu seriju i veliku šansu. Možda da igra sa Novakom ili Rafom u polufinalu slema. Igrao je 11 grend slem finala. Pred kraj karijere i meni je bilo teško da prihvatim da više nisam igrač kakav sam bio. Ipak, u dubini negde osećam da on još može da uradi nešto“, zaključio je Mekinro.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar