Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Lepe reči španske legende o Đokoviću

Aleks Koreča, slavni španski teniser, a sada teniski analitičar, izneo je svoja očekivanja od 2024. godine, a posebno je pričao o Novaku Đokoviću.

Novak je prošle godine osvojio tri grend slema, a jedan set mu je falio i za četvrti.

„Mene je mnogo impresioniralo kako je osvojio ove tri titule u prošloj godini. I još je igrao finale Vimbldona i pobedio na Mastersu u Torinu“, rekao je Aleks Koreča u intervjuu za špansku „Marku“.

PROČITAJTE JOŠ:

I u 2024. Novak ima visoke ciljeve, koje bez sumnje može da ostvari.

„Zaista bi me iznenadilo kada bi i u 2024. pobedio na tri grend slema. Novak je i dalje zver i kada je u formi, gotovo je nemoguće pobediti ga, ali su mu pratioci sve bliže. Razlika između njih je sve manja. Alkaraz ga je već pobeđivao, Siner takođe. Ima sve više tenisera koji počinju da budu opasni u trećem ili četvrtom kolu, Rune, Rubljov, Cicipas, Dimitrov, Šelton, Hurkač… Više ih neće pobeđivati sa 6:2, 6:2, 6:2. Sa druge strane, uveren sam da će Novak i ove godine osvojiti neku veliku titulu“.

Đoković se sada sa mlađom generacijom bori za teniski vrh.

„Za mene su to Đoković i Alkaraz, a Siner je blizu. Nije osvojio nijedan grend slem ni bio prvi na svetu. Tu je i Medvedev. Imam osećaj i da će Zverev ove godine uraditi nešto veliko. Cicipas i Rubljov takođe veruju da mogu da pobeđuju a to nije ranije bio slučaj“.

Ponovo je pričao o GOAT debati.

„Kada se gledaju cifre, Đoković je najviše pobeđivao i može da se smatra najboljim u tom aspektu. Čak Nadal i Federer Novaka smatraju najboljim. Druga stvar je kakav je ko od njih ostavio utisak. U košarci, na primer, za mene je najveći Majkl Džordan, a po rezultatima je najbolji Lebron Džejms. Sve zavisi ko je šta doneo na ljudskom nivou, na profesionalnom i kako su ga ljudi doživeli“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar