Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Drama u Bruklinu.

Naomi Osaka, dvostruka grend slem šampionka i nekada prva teniserka planete, otkrila je kako se oseća nakon drame koju je doživela u Njuorku.

Ona se nalazila u Barklejs centru gde je prisustvovala boks meču između Džervonte Dejvisa i Rolanda Romera održanom u domu Bruklin Netsa, kada je dvoranom odjeknuo glasan zvuk poput pucnja.

PROČITAJTE JOŠ...

Usledio je stampedo prilikom kog je povređeno nekoliko ljudi, a Osaka je bila prinuđena da se sakrije u pomoćnoj prostoriji:

„Upravo sam bila u Barklejs centru i iznenada sam čula vikanje i videla ljude kako beže, a onda su na nas povikali da je u toku pucnjava i morali smo da se sakrijemo u jednoj prostoriji i da zatvorimo vrata. Bila sam prestravljena, čoveče. Nadam se da su svi izašli bezbedno, jer u trenutku kad ja ovo pišem, mi smo izašli bezbedno“, napisala je Osaka na društvenim mrežama.

Nedugo potom, iz policije je saopšteno da je došlo do zabune, te da je još uvek neidentifikovani zvuk koji je podsetio na pucanj izazvao strah i paniku kod ljudi koji su se u tom momentu nalazili u dvorani.

Takva reakcija je i bila očekiana, s obzirom na to da je od početka 2022. godine na teritoriji SAD od početka 2022. godine zabeleženo preko 215 masovnih pucnjava, a da čitav svet još uvek nije uspeo da se oporavi od šoka koji je izazvalo ubistvo 22 osobe nakon što je naoružani muškarac ušao u osnovnu školu u Teksasu.

Kada se situacija smirila, Osaka je podelila neke nove detalje:

„Nisam sigurna šta se desilo, ali sam tokom godina navikla na vesti o masovnim pucnjavama. Izgledalo je kao da iznova ponavljamo jedan isti užasni krug do trenutka kada je moj mozak pritisnuo prekidač i počeo da me priprema za mogućnost da se i sama nađem u toj situaciji.

Volela sam da izlazim u bioskope, a sada, u retkim situacijama kada i izađem negde, srce mi se stegne i dlanovi se znije kad god vidim da neko uđe u bioskopsku salu, a film još uvek traje. Ovo iskustvo me je nateralo da razmislim koliko sam bila srećna jer je pored mene bio čuvar. Ne mogu da zamislim šta bi bilo da sam morala sama da se snalazim u ovoj situaciji, pogotovo da nije bila lažna uzbuna.

Osećaji i emocije kroz koje sam prošla za tih par minuta ne bih poželela nikome. Pre nekoliko dana sam pročitala članak o tome da je skočila prodaja rančeva otpornih na metke, i rasplakala sam se. Ne mogu da zamilslim budućnost ako ovobude nastavljeno. Ovakve stvari ne bi trebalo da budu prihvaćene kao normalne, ovo je ludilo“, napisala je Osaka.

BONUS VIDEO Vila Novaka Đokovića na Kosmaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare