Najbolji teniser planete Novak Đoković podelio je utiske posle pobede u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu.

Srpski igrač je savladao Australijanca Aleksa De Minora sa 7:5 i 6:4 posle serije brejkova u drugom setu u kom je izgubio čak tri svoja servis gema.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle meča je rekao da se nije osećao baš dobro i ono što se i u prenosu i sa tribina videlo – da nije fizički u najboljoj formi.

„Bio je iscrpljujuć meč kao i onaj juče, nisam se osećao dobro na terenu, dosta mi je trebalo da se oporavim posle dugih poena, ali sam uspeo da pronađem strpljenje“, rekao je Đoković nakon pobede.

„Bilo je teško za obojicu, on je jedan od najbržih na ATP turu, mnogo lopti vraća. Ono što 99 posto igrača na može da vrati, on stigne. Iznenadio me je sa nekoliko pasing šotova u drugom setu, u nekoliko navrata kada sam imao brejk prednosti. I on mi je na mreži rekao: ‘Bilo je ružno’, u drugom setu, mislim da jeste. Nismo igrali na baš visokom nivou. Obojica smo pravili mnogo grešaka, bilo je mnogo brejkova uzastopnih, što možda jeste očekivano za šljaku, ali ne baš ovoliko. Opet, pobeda je pobeda i drago mi je što sam prošao dalje“, objasnio je Đoković.

On je prvi put u polufinalu Monte Karla od 2015. kada je u tom meču pobedio Rafaela Nadala, a u finalu Tomaša Berdiha.

„Srećan sam što sam se vratio, kao što ste rekli prošlo je neko vreme. Volim ovaj turnir, znam ovaj klub veoma dobro, poslednjih sedam, osam godina je bilo teško, bilo je nekoliko teških mečeva, ali evo nas ovde, u polufinalu sam i radujem se“, istakao je Đoković.

BONUS VIDEO: Đoković pobedio De Minora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare