Foto: AP Photo/Andy Brownbill

Amerikanka Šelbi Rodžers slavila je protiv Olge Danilović u drugom kolu Australijan opena sa 6:2, 6:3 nakon 73 minuta igre.

Sa ovom igračicom je naša reprezentativnika već igrala jednom tokom 2019. na turniru u Hjustonu. Danilovićeva je tada slavila pobedu rezultatom 6:3, 7:6 (7-5).

PROČITAJTE JOŠ

Amerikanka je trenutno 57. igračica sveta, dok Olga zauzima 183. poziciju na VTA listi.

Na samom početku je Olga imala mnogo problema da dođe do pravog ritma, kao da je bila umorna nakon iscrpljujućeg duela u prvom kolu.

Amerikanka je došlo do dva vezana brejka i do 3:0, a naše teniserka je ukupno osvojila samo tri poena u na početku.

A onda tračak nade i vere da bi sve moglo da se preokrene. Olga je konačno proigrala i napravila prvi brejk u meču, ipak nije uspela da ga potvrdi u sledećem gemu (4:1).

Bio je to ubedljivo najduži gem prvog seta, a iako je naša igračica dva puta imala prednost, na kraju je još jednom izgubila sopstveni servis.

Ovo je demoralisalo, pa je Rodžersova već u sledećm gemu stigla do 5:1.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Olga je uz dosta muke uzela svoj servis gem, dok je Amerikanka lako privela set kraju (6:2) nakon samo 31 minuta igre!

Ovaj meč je sa tribina posmatrao i Novak Đoković u društvu trenera Gorana Ivaniševića. Podsetimo, najbolji teniser sveta je radio sa Danilovićem, kako u Beogradu, tako i u Melburnu.

Ipak, u drugom setu je Olga uspevala da ispravi većinu grešaka koje je pravila u prethodnom. Već u prvom gemu se susrela sa dve brejk lopte, ali je ostala mirna i uspela da odbije nalete Amerikanke.

Rodžersova je onda sjajno servirala za 1:1, a naša teniserka u sledećem gemu spasila još jednu brejk loptu. To je postao obrazac koji se ponavljao, pa je i pri rezultatu 2:2 spasila dve brejk lopte i sačuvala gem prednosti u setu (2:3).

Amerikanka je vršila konstantan pritisak i pokušavala je da što pre završi ovaj duel.

U sedmom gemu drugog seta je Rodžersova iskorstila prvu od šest brejk lopti u ovom setu. Već u sledećem gemu je stigla do 5:3.

Poslednji gem na susret bio je zapravo meč u malom jer je naša teniserka još jednom izgubila sopstveni servis. Uspela je da spasi jednu meč loptu, ali je nakon druge položila reket pred Amerikankom, koja će u sledećoj rundi igrati sa boljom iz duela Anet Kontaveit – Heder Votson.

Podsetimo, naša teniserka je u prvom kolu izbacila Petru Martić sa 7:5, 3:6, 6:4, koja je bila 16. nosilac na turniru (19. igračica sveta)..

Ovo je bio debi Danilovićeve na grend slem takmičenjima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar