Olga Danilović Foto:Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Velike planove imaju Španac i Srpkinja

Srpska teniserka Olga Danilović započela je saradnju sa Špancem Salvadorom Navarom, koji želi da se sa njom probije u sam vrh ženskog tenisa.

Navaro je istakao da nije bio upoznat sa mnogo detalja u vezi Olgine karijere.

„Ne previše, ali sada kada sam je upoznao, mogu da kažem da je izvanredan potencijal, potpuno verujem u njenu igru. Istina, ima stvari za napredak, ali sveukupno gledano, kao igračica, bez sumnje je potencijal za Top 10“, rekao je Navaro za „Punto de Break“.

PROČITAJTE JOŠ:

Španac je pričao i sa Aleksom Korečom, koji je znao detalje u vezi sa Olgom, pošto su i oni sarađivali.

„Već smo nekoliko puta razgovarali, znao je pozitivne i negativne stvari. Ona je jako emotivna devojka, treba da nauči da se kontroliše i bolje snalazi u takvim trenucima, to je najteži deo sa kojim moramo da se suočimo, da ne izgubi emocionalnu kontrolu kada se takmiči. Jer kada to kontroliše, ona je atomska bomba. Odlično igra tenis i pobednik je. Prethodne nedelje bile su odlične“.

Neće tokom cele godine biti sa Olgom, ali će voditi računa o njoj i njenoj karijeri.

„Putovaću oko 10 nedelja godišnje, ali će na Australijan open, na primer, putovati sa Igorom Mugurusom“.

Kao najveći problem istakao je kontrolu emocija kod Olge.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je široko rasprostranjen problem u ženskom tenisu. Ima veoma nisku emocionalnu kontrolu i veoma visoku emocionalnu nestabilnost, zbog čega ima toliko različitih šampionki i toliko uspona i padova na rang listi. Ovo je jedna od stvari koje hitno treba poboljšati.“

Za kraj izneo je i nekoliko pohvala na račun srpke teniserke.

„Nema mnogo takvih igračica kao Olga. Tehnički, ona je najbolja teniserka koju sam ikada sreo. Video sam je prethodnih nedelja da je dobra, vesela, kako se savršeno uklapa u grupu u kojoj je jedina debojka. Trudi se, veruje u projekat“, zaključio je Navaro.

Danilović je trenutno 156. teniserka sveta, a u karijeri je osvojila smao jednu titulu u singlu.

BONUS VIDEO Divan gest Novaka: Pogodio skupljačicu loptica, pa oduševio sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar