Foto: EPA/JOE CASTRO

Odluka Engleza uzdrmala čitav teniski svet

Vimbldon je nedavno doneo odluku kojom je suspendovao sve ruske i beloruske tenisere i teniserke za takmičenje ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Toj odluci usprotivili su se mnogi sportisti, a čelnike Vimbldona je kritikovao i nekadašnji trener Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, koji sada sarađuje sa Simonom Halep.

„Ovakva odluka je za mene šokantna. Ostavite politiku političarima. Naravno, dešava se rat. Svi su protiv toga, uključujući i sportiste iz Rusije i Belorusije. Razumem položaj u kojem se nalaze ukrajinski teniseri jer članovi njihove porodice ili njihovi prijatelji mogu da budu ubijeni u svakom trenutku i da žele da ruski sportisti eksplicitno osude ruske vlasti. Ali ti ruski sportisti imaju porodice koje žive u Rusiji i oni potencijalno mogu da ih dovedu u tešku poziciju. Mislim da su ruski i beloruski teniseri već dovoljno rekli. Uradili su najviše što mogu“, izjavio je Patrik Muratoglu za „Tenis mejdžors“.

Muratoglua su nedavno povezivali i sa Novakom Đokovićem, ali do saradnje nikada nije došlo. Pored Vilijams i Halep u trenerskoj karijeri sarađivao je sa Stefanosom Cicipasom, Grigorom Dimitrovom, Kori Gauf i Markosom Bagdatisom.

BONUS VIDEO Euforija zbog Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar