Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Novak Đoković bi vrlo brzo mogao da se vrati na mesto broj 1 ATP liste.

Od kada mu je ukinuta zabrana ulaska u Australiju deluje da bi sledeća sezona mogla da bude potpuno drugačija od ove.

PROČITAJTE JOŠ...

Đoković bi sa svim pobedama na završnom mastersu u Torinu mogao da stigne čak do 1.500 poena. Po 200 se dobija za svaku pobedu u grupi, 400 se dobija za trijumf u polufinalu, dok se sa 500 nagrađuje osvajač turnira. To znači da bi Srbin mogao da završi sezonu sa 4.820 bodova i tako čak bude peti na planeti u slučaju da se ostali rezultati poklope.

Na Australijan openu bi titulom mogao da stigne do još 2.000 poena, pa bi u slučaju kiksa Karlosa Alkaraza mogao i do vrha ATP liste.

Naravno, sve ovo je još teško predvideti, ali kada se uzme u obzir da Đoković prošle godine nije mogao da se bori za 10.000 poena, te da mu još 2.000 nisu pisane za osvajanje Vimbldona, nema dileme da bi brzo mogao da se vrati na vrh sa dobrim rezultatima na početku sledeće sezone.

Novak je silno inspirisan da piše istoriju, svestan je mnogobrojnih rekorda koji su pred njim i nema dileme da će pokušati da se vrati na vrh. Ukoliko i SAD budu skinule zabranu, put ka vrhu će mu biti utoliko lakši jer je obično bio maestralan na Indijan Velsu i Majamiju.

Srpski teniser je do sada već postao najstariji teniser koji je završio godinu na mestu broj 1, sa 34 godine i sedam meseci, dok je najstariji broj jedan bio Rodžer Federer sa 36 godina i 10 meseci.

Novak je proveo 373 nedelje na vrhu ATP liste i po tome je apsolutni rekorder, sledeći na listi je Federer sa 310 sedmica na mestu broj jedan.

BONUS VIDEO Urnebesan snimak, Novaka „ispalio“ dečak, pogledajte njegovu reakciju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar