Foto: Nova.rs, Profimedia

Najbolji teniser planete Novak Đoković ima vilu na Pavlovačkom jezeru, sedamdesetak kilometara od Beograda i u njoj privatnost i komoditet koje verovatno ne bi imao u Beogradu.

Jezero je malo, veštačko, datira s početka osamdesetih godina prošlog veka, pre pet godina je Srđan Đoković kupio tu plac i na njemu je sada velelepno zdanje.

PROČITAJTE JOŠ:

U vreme kada je ono nastajalo, malo ko je mogao i da zamisli da će tu biti neki od najbogatijih ljudi u Srbiji.

Veselin Jevrosimović, prvi čovek Internet grupe, Komtrejda i Srpskog atletskog saveza, poznati biznismen ima svoje parče zemlje baš uz Đokovićevu vilu.

Na njemu nema ništa izgrađeno, ali nije isključeno da se to promeni. Jevrosimović je poznat i kao čovek koji je u dobrim odnosima sa Novakovim ocem – Srđanom.

Bio je u više navrata na turnirima na kojima je jedan od najboljih srpskih sportista svih vremena igrao i pobeđivao.

Posle Rolan Garosa ove godine, proslavljao je drugu Novakovu titulu u Parizu zajedno sa njegovom porodicom u prestonici Francuske.

Sa leve strane, pored Jevrosimovića, svoj posed ima i košarkaš Nemanja Nedović. On je na tom mestu napravio i svadbeno veselje iz bajke sa svojom izabranicom Minom Milutinović.

Nedović se oženio prošlog avgusta, a na tom mestu je, bar prema rečima meštana Pavlovaca, kupio posed upravo od porodice Jevrosimović.

Veselin Jevrosimović je prijatelj porodice Đoković, Foto:Nemanja Jovanović

Inače, Đokovićevi roditelji, po rečima Milana Subotića, jednog od žitelja Pavlovaca, na jezero dolaze relativno često.

Milan žali što nije do sada sreo Novaka u selu, a napominje da sa strane gde je put, ne može da se priđe i dospe do vila, opasanih ili drvećem, ili visokim ogradama.

Sa desne strane od vile Đokovića nalazi se Andrija Drašković, čovek koji se sumnjičio za više krivičnih dela.

VIDEO – Nedović je takođe komšija najboljeg tenisera sveta

U skorije vreme, nedaleko od vile Đokovića, a direktno iznad Nedovićeve, niče još jedna kuća. Za nju Pavlovčani kažu da joj je vlasnica direktorka Poreske uprave Dragana Marković.

Svojevremeno se govorkalo da tu svoju zemlju imaju i pojedine pevačice, Milan Popović, „kralj bakra“, kao i ambasador Srbije u Mađarskoj Ivan Todorov.

Reči meštana nije lako proveriti na terenu, jer mnogi od vlasnika, osim Draškovića, nisu uvek tu.

VIDEO – Deda Milan kaže da je Stoja pevala u Pavlovcima posle jedne od Novakovih titula

Čuvar obližnjeg gazdinstva kaže da je pre nekoliko dana Novak dolazio sa prijateljima na suprotnu stranu jezera, odakle puca pogled ka vili i da su zajedno gledali zemlju oko jezera.

Sa jedne njegove strane je brana, sa druge se izbija na voćnjake i put, sa treće su spomenute vile, a sa četvrte se ide dalje ka njivama.

Imanje na njemu Đokovići su kupili 2016. godine i od tada i nadomak Rume šire svoje carstvo nekretnina, kojih imaju u više zemalja sveta.

BONUS VIDEO – Šta Pavlovčani kažu i misle o poznatima u komšiluku 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar