Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Srpski šampion je uspešno započeo turnir na pariskoj šljaci, a ni druga prepreka ne bi trebalo da mu bude nepremostiva na putu ka 23. grend slem tituli

Foto: Nova.rs

Kada je izvučen žreb za Rolan Garos i kada je Novak Đoković video da bi u drugom kolu mogao da odmeri snagu sa Martonom Fučovičem, verovatno je prvo pomislio: Neka se istorija ponovi.

Pre svega zbog toga što je do sada sva četiri puta savladao mađarskog tenisera. Tri puta na betonu i jednom na travi, ali i zbog podatka koji mu uliva dodatno samopouzdanje. Na svakom grend slemu na kom je do sada igrao protiv Fučoviča, Novak je osvajao titule.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je bilo na US Openu 2018. godine, kasnije i na Vimbldonu 2021, a bilo bi simbolično da nakon treće grend slem pobede protiv Mađara stigne do 23. trofeja.

Mogao bi Fučovič još jednom da bude talija srpskom asu, ali ujedno i dobra provera za nastavak turnira. Ubedljiva pobeda protiv Aleksandra Kovačevića nije bila pravi reper, jer je Đoković bukvalno odrađivao posao taman koliko je to dovoljno. Protiv trenutno 83. tenisera sveta će sve morati da se unapredi.

„Veoma fizički jak i spreman teniser, kompletan, odlično riternira, čvrst sa obe strane. Nema tu puno rupa u njegovoj igri. Igra poprilično čisto, vrlo je svestran, može da nastupi na vrlo visokom nivou i to je dokazao tokom karijere. Nadam se da će putanja ići uzlazno što se tiče kvaliteta“, poručio je Đoković o predstojećem rivalu.

Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Mađarski as se poklonio Ðokoviću i biranim rečima je govorio o njemu.

„Igrali smo nekoliko puta, znamo se dosta dobro. On je najbolji aktivni igrač sada, broj 1. Mislim da ćemo igrati na velikom stadionu, samo želim da izađem, dam sve od sebe i da uživam na terenu. Nikada nismo igrali na šljaci, to nije moja omiljena podloga. Nemam ništa da izgubim i sigurno neće biti lako, pokušaću da igram opušteno. Gledao sam meč protiv Kovačevića, da vidim kako se kreće“, naglasio je Fučovič.

Đoković je pokazao šta znači odrađivanje posla u prvom kolu, a onda se obratio Parižanima na francuskom. Za to je dobio veliki aplauz, iako su mu ranije zviždali.

Đoković deluje samopouzdano, sigurno u sebe i u ono što radi. Jedini problem je da mu fokus ne bude na nekim drugim stvarima, onim koje se tiču njegove otadžbine.

Đoković je zategao forhend od početka, ali mu bekhend i dalje nije na onom nivou. To će biti jedna od stvari na kojima je radio pred meč i trebalo bi očekivati da sada bude za nijansu agresivniji.

Ako sve bude po planu, u 3. kolu Rolan Garosa bi išao na pobednika meča Alehandro Davidovič Fokina – Luk van Aš.

BONUS VIDEO Snimak sigurnosne kamere – mural Novaka Đokovića uništen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar