Foto: Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Velika pobeda brto pala u drugi plan.

Tijago Sejbot-Vild postao je najveća priča Rolan Garosa kada je u utorak eliminisao drugog tenisera sveta Danila Medvedeva. Do tog meča je za njega retko ko čuo, ali je posle velike pobede u javnost isplivala i mračna strana njegove ličnosti.

Umesto da uživa u trenucima idile, Sejbot-Vajld se našao u nebranom grožđu jer je iskopana njegova mračna tajna i slavlje je ubrzo preraslo u noćnu umoru.

PROČITAJTE JOŠ

Prema rečima njegove bivše devojke, koja ga je tužila za porodično nasilje, za Tijaga je bio skandal kada bi ona otišla sa prijateljima u restoran, želeo je da kontroliše šta oblači i nije joj dozvoljavao da nosi bikini na plaži.

„Jednom mi je umalo slomio prst jer sam na društvenim mrežama objavila svoju fotografiju, bez njega. Kada bi se naljutio, gurao me je, čupao kosu, nazivao me k..vom, smećem, glupačom“, ispričala je devojka po imenu Tajan.

Sve to je pratilo varanje, psihološko maltretiranje, uništavanje kreditne kartice, a proces koji je pokrent protiv njega nalazi se u tajnosti.

„Mislim da to nije tema o kojoj bi trebalo da razgovaramo sada, niti je to pitanje koje bi trebalo da postavljate bilo kome. Možete da pišete šta hoćete“, rekao je 23-godišnjak iz države Parana pred novinarima u Parizu.

Sejbot-Vajld je bio juniorski šampion US Opena, a dve godine kasnije u Santijagu je osvojio svoju prvu ATP titulu, pobedom nad Kasperom Rudom u finalu. Sve je išlo dobro do oktbor 2021. kada s isplivale su i optužbe koje je Sejbot Vild nazvao izmišljenim.

„Od ranih dana je bilo veoma teško slagati se sa njima, nije se slagao ni sa drugim mladim igračima – veoma jak karater koji mu nekad pomaže na terenu, ali mu škodi van njega“, kaže za Sport klub jedan brazilski kolega.

BONUS VIDEO Đoković na Rolan Garosu: Pet stepenika do teniskog trona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare