Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Nemački teniser Aleksandar Zverev igraće u polufinalu Završnog mastersa u Torinu protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Zverev je u četvrtak savladao Poljaka Huberta Hurkača 2:0, po setovima 6:2, 6:4 i na taj način zakazao duel sa Novakom koji će se igrati u subotu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Novak i ja smo ove godine odigrali sve mečeve na tvrdoj podlozi na svim velikim takmičenjima (Australijan Open, Olimpijske igre u Tokiju i Us Open). Protiv njega morate da budete najbolji, jer nekoliko poena može odlučiti meč. Nadajmo se da će ovo biti još jedan dobar duel. Biće potpuno drugačije nego protiv Hurkača. Biće duže razmene i obojica ćemo više trčati“, rekao je Zverev.

Osim najave meča sa Novakom, Nemac je uporedio uslove i navijače u Torinu sa onim iz Londona, gde se Završni masters odigravao prethodne godine.

„Teško je uporediti Torino i London, pogotovo zato što je London mnogo veći. Ono što je drugačije je atmosfera zbog navijača. Volim Italiju i ono što ovaj događaj čini posebnim je atmosfera koju prave italijanski navijači. Glasniji su i strastveniji prema sportu od Engleza. Organizatori daju sve od sebe, svlačionice su mnogo bolje u Torinu nego u Londonu. Hrana je fantastična“, istakao je Zverev.

Đoković i Zverev su se do sada sastajali deset puta, a srpski teniser je sedam puta izlazio kao pobednik.

BONUS VIDEO Novakova imperija od Amerike do Srema

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar