Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uradio je ono što nešto češće čini tek u poslednje vreme.

Novak je odlučio da zbog umora i istrošenosti propusti turnir u Torontu, pa je rešio da zaigra u Sinsinatiju od 13. avgusta i proba da tu treći put uzme titulu i da se dobro zagreje za US open kao glavni cilj na ATP turu do kraja sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković pauzira od Vimbldona već nekoliko sedmica i dok počne masters u Ohaju već će proći oko mesec dana.

Zbog toga je odlučio da u Sinsinatiju zaigra i dubl u paru sa zemljakom Nikolom Ćaćićem, kako bi dodatno izbrusio igru pred Njujork i nastup na Flašing Medouzu.

Tamo Đoković nije osvajao titulu od 2018. godine, a nije igrao od 2021. zbog američke zabrane ulaska u zemlju nevakcinisanim strancima.

Ta zabrana je ukinuta ove godine, kada je potvrđeno da će Đoković moći da nastupi na američkom tlu i iskoristiće to maksimalno makar u Ohaju, mada obično nije idealan znak kad se traži meč više jer sugeriše na nedovoljnu spremnost.

Naravno, to u Novakovom slučaju ne mora da znači mnogo jer iskustva i kvaliteta ima više nego dovoljno u rezervi da se prilagođava okolnostima u kojima se nađe na terenu.

Na listi dublova se nalaze i Saša Zverev, Stefanos Cicipas, Hubert Hurkač, Andrej Rubljov, Karen Hačanov, svako sa svojim parom, s tim što niko od njih neće biti među favoritima na turniru u toj konkurenciji.

Đoković je u poslednje vreme bio prijavljen za dubl na turnirima u Tel Avivu i Adelejdu, dok je na ostalim turnirima uglavnom sve snage usmeravao na singl konkurenciju, pa je tako osvajao titule na Australijan openu i Rolan Garosu, dok je izgubio finale Vimbldona.

BONUS VIDEO: Novak Đoković – Kasper Rud, najbolji potezi finala Rolan Garosa 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar