Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Maksima Kresija u drugom kolu mastersa u Parizu, a novinare nije zanimalo samo ono što se dešavalo na teniskom terenu.

Kresi je savladan sa 7:6 (1) i 6:4, a Novak je posle meča pričao i o svom sinu Stefanu i očinstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Očinstvo me je promenilo kao osobu, ne toliko kao profesionalca. Hvala mojoj ženi, pošto sam ja mogao da nastavim da igram tenis na ovom nivou. Važno je imati nekog ko vas podržava u svemu i ona je mnogo žrtvovala da bih ja mogao da igram. Odigrao sam jednu od svojih najboljih sezona nakon što sam postao otac 2014. Na kraju te godine sam dobio sina i 2015. mi je bila jedna od najboljih sezona. To je bio neverovatan izvor energije i motivacije“, rekao je Đoković.

Na pitanje o tome kako Stefan, koji je nedavno proslavio osmi rođendan, napreduje s tenisom, Novak kao da se žacnuo.

„On me mnogo motiviše kad dođe da me gleda na turnirima, ili kad me pita da igramo. To je veoma poseban osećaj koji nisam ranije imao u životu. Ne pritiskam ga, ne postavljam očekivanja. Za mene je važno da razume tenis kao igru i da sport pomaže da rastete i razvijate se fizički i mentalno. Prerano je da pričam o njegovoj karijeri, on ima samo osam godina“, rekao je Đoković na konferenciji.

Njegov sledeći rival je pobednik meča između Karena Hačanova i Mark Andre Hesler.

BONUS VIDEO: Novak se razjario, pa zbog bizarne greške opsovao protiv Kresija u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar