Novak Đoković Foto: REUTERS/Loren Elliott

Američki plivač Majkl Endrju nevakcinisan je protiv koronavirusa i slobodno će moći da uđe u Australiju.

On će u Sidnej šest meseci nakon što je odande deportovan Novak Đoković i britanski Dejli Mejl piše da ga Australijanci dočekuju širom otvorenih ruku.

PROČITAJTE JOŠ:

Promenjena su pravila putovanja, pa će Endrju, koji je prošle godine izazvao kontroverze jer je bio jedan od retkih nevakcinisanih Amerikanaca na Olimpijskim igrama u Tokiju, moći u Australiju.

Đoković je u Australiji preživeo pakao od dve nedelje, jer se nije vakcinisao i probao je da uđe u tu zemlju sa dokumentima o medicinskom izuzeću.

Ti dokumenti su se ispostavili ništavnim pred voljom vlasti Australije, koja sada nema ništa protiv Endrjua za okršaj sa Sjedinjenim Državama na događaju „Duel u bazenu“.

Niti dokaz o negativnom kovid testu, niti dokaz o vakcinaciji više nije potreban za ulaz u Australiju, posle promena prošlog meseca.

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Inače, Endrju je zbog svojih stavova u vakcinaciji, primao i pretnje smrću, a kao i Đokovića, i njega nazivaju antivakserom, a on sebe ne vidi tako.

„Ja ne pokušavam da budem taj tip, samo pokušavam da plivam brzo i pokažem ljudima strast i cilj koji imam u svom sportu. Nesrećno je što je sve ovo postalo ovoliko politički. Očito kad verujete u nešto, treba govoriti, ali ja nisam ovde da svoje poglede i stavove namećem ljudima, ili da ljudi treba da ih shvate ozbiljno. Mi imamo slobodu da odlučimo šta hoćemo, a ja sam samo tu da bih plivao što je brže moguće“, rekao je Endrju u podkastu nekadašnjeg australijskog plivača Breta Hoka.

Inače, Endrju je osvojio zlatnu medalju u štafeti 4×100 metar u Tokiju, a ima i pregršt drugih zlatnih i drugih medalja sa ostalih takmičenja, posebno u mlađim kateogrijama.

BONUS VIDEO Đoković o suzama: Sve mi se nakupilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar