Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković je odigrao maestralan meč u trećem kolu US Opena protiv Jana-Lenarda Štrufa.

Svetski broj jedan je demonstrirao silu i klasu na terenu, posle 103 minuta igre plasirao se u osminu finala.

PROČITAJTE JOŠ:

Nijednog momenta nije bilo dileme ko će dalje, Novak je od početka uhvatio pobednički ritam i, bez obzira što je i Štruf dobro igrao, našao je put do rezultatski lakog trijumfa.

PROČITAJTE JOŠ: Novak razmontirao Štrufa za 103 minuta

Logično je što je po završetku meča bio vidno zadovoljan.

„Veoma dobar meč sa moje strane. Napravio sam brejk u prvom setu, ali sam se suočio sa nekoliko brejk lopti u tom delu igre. Možda je moglo da bude drugačije da je Štruf iskorostio tu jedinu priliku koju je imao tada, jer teško je igrati protiv tako agresivnih igrača. Dobro sam se kretao, pronašao sam posle tog prvog seta svoj ritam, drugi i treći i set su bili odlični, ja sam zadovoljan“, kaže Novak.

Prosto je neverovatno sa kojom lakoćom igra osvajač 17 grend slem titula.

„Igram dobro poslednjih nekoliko nedelja, dobro treniram, koncentrisan sam na prave stvari, držim taj nivo meča. Nadam se najboljem. Ovo je grend slem, gde se igra na tri dobijena seta, teren jeste drugačiji, nema navijača, ali znate šta vas očekuje. Osećam da sam spreman, samouveren sam, igram svoj najbolji tenis, verujem u svoju igru i očekujem još bolja izdanja“, dodao je Đoković.

Naredni protivnik mu je Španac Pablo Karenjo Busta, koji je bio bolji od Ričardasa Berankisa iz Litvanije.

„Pablo je ovde igrao polufinale pre nekoliko godina, mislim da ima i trijumf u dublu. Veoma je dobar igrač, možda nema neko naročito oružje, ali svaki njegov potez može da bude opasan, i bekhend i voleji , uzvraća dosta servisa. Moram da budem spreman na duge poene. Biće to jedan zahtevan meč na fizičkom i psihičkom nivou. Nadam se da ću ovako nastaviti“, zaključio je Đoković.