Novak i Stefan Đoković
Foto: Nova.rs

Do sada se nismo pozabavili jednog od najčuvanijih tajni Vimbldona i verovatno mesto na otvorenom gde se igrači osećaju najslobodnije.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković je zakazao trening za 13 časova po lokalnom vremenu, a to je značilo samo jedno – svi Srbi koji se u tom trentku nalaze u kompleksu, iz bilo kog razloga, dolaze da isprate kako to radi prvi nosilac Vimbldona.

PROČITAJTE JOŠ

Ima Vimbldon mnogo tradicija, ali i mnogo tajni. Upravo zbog toga ovo mesto zovu nekim drugačijim svetom, a potpuno je drugačiji i od ostalih grend slem turnira.

Trening centar je (Hvala Bogu) otvoren za sve novinare, iako većina ima oročeni pristup od 40 minuta. Nije to preterano problematično, ali jeste neugodno jer produženje zahteva izlazak sa tog prostora. Nije idealno, ali ipak je prava privilegija biti uz velike igrače, pogotovo prvih dana kada na svakom terenu trenira neko poznato ime.

Kako turnir odmiče tako se i devet trening terena prazni. Polako ima sve više vremena između treninga, ponovo igrači postaju opušteni, a juniori mogu da vide svoje heroje.

Trening Đokovića uvek privlači veliku pažnju, pa se navijači tiskaju u redu i čekaju ko zna koliko dugo da makar vide osvajača 20 grend slem titula. Nikada ne bi ni mogli da mu budu bliže.

Đoković je trening pred meč sa Janikom Sinerom odradio igrajući dosta na mreži protiv Zimonjića i još jednog momka koji je nekoliko puta rekao nekoliko srpskih fraza. Novak je poslao jasnu poruku ovim načinom treninga, a dobro su je čuli oni koji su trebali.

A Italijan, koji je nedavno trenirao sa Đokovićem, sada se nalazio na dva terena od Đokovića, a u toj svojevrsnoj tampon zoni 30 forhenda zaredom je Ons Žabur smestila u sam ćošak terena.

Foto: Nova.rs

Novak je bio nešto opušteniji, pa je imao vremena i da sinu pokaže neke tehnike prilikom servisa. U jednom trenutku je pao na mreži, a ubrzo se Stefan našao na njemu. Pohitao je kada je Zimionjić doviknuo „Stefan, gomila na tatu“.

Nakon toga su dva Đokovića odradila još malo zajedničkog rada na drugom terenu, a onda je došao trenutak za potpisivanje autogram. Imao je Đoković veliko strpljenje da se slika sa svima, da potpisuje autograme, a hrvatski juniori su oduševljeno konstatovali da trenira „Đoker Nole“.

Foto: Nova.rs

Uz dva bivša broja jedan, pojavio se još jedan. Jelenu Janković smo videli nakon duge pauze i Adrija tura, a stigla je sa ogromnim osmehom i obećanjem da će izjavu dati koliko već sutra. Odlično raspoložena popričala je sa Agnješkom Radvanjskom, svojom dubl partnerkom, i otišla na terene. U takvim situacijama najbolje upoznate zapravo karaktere igrača jer to teško možete dokučiti tokom mečeva ili samih konferencija.

Foto: Nova.rs/Miodrag Dimitrijević

Tu kao da padaju maske, pa se lako vidi ko se kako oseća. Sam kompleks se sastoji iz tri terena koje bih nazvao centralnim, dva koja su pomerena malo u strani i četiri koji se nalaze sa druge strane. Igrači mogu da se dogovore sa nekim drugim da treniraju, a ukoliko žele Ol-Ingland klub im uvek nudi i sparing partnera. Sve je isplanirano do poslednjeg detalja, pa tako postoji i poseban kiosk na kom se uzimaju loptice, korpe za loptice i sve što je potrebno za trening. Naravno, postoje i limiti kretanja za novinare što sam i saznao čim sam koraknuo na „zabranjenu teritoriju“. Odmah se čuo taj britak ukor koji se ubrzo pretvori u lagani osmeh.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Novak i Stefan Đoković
Foto: Nova.rs
Novak i Stefan Đoković
Foto: Nova.rs
Novak i Stefan Đoković
Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs
Novak i Stefan Đoković
Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Đoković: Nazdravlje! Kasniš, ali si mi simpatičan pa ću ti odgovoriti

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram