Foto: Twitter.com

Novak Đoković odigrao je jedan od najneobičnijih mečeva karijere, jer je igrao "pola" duela protiv Janika Sinera u revijalnom programu u Adelejdu.

PROČITAJTE JOŠ

„A day at a drive“ je naziv revijalnog pripremnog turnira na kom je bilo predviđeno da Novak protiv Janika Sinera igra u dva seta, ali je zbog lakše povrede i predostrožnosti ipak na teren kao rezerva kročio Filip Krajinović, koji je došao u Adelejd sa Novakom kao sparing partner.

Dobio je Krajinović prvi set sa 6:3, a onda je Novak izašao na teren i pobedio sa 6:3, nakon čega je uputio izvinjenje publici.

„Žao mi je što nisam mogao da igram od početka. Morao sam da odradim jedan tretman sa fizioterapeutom i nisam se najbolje osećao u poslednjih nekoliko dana. Želeo sam da igram… Ali to nije lako. Ali to je ono što moramo, profesionalci smo, učimo kroz godine da igramo sa bolom. Ovo je samo pitanje toga da li je bol podnošljiv ili ne“, rekao je Novak.

To je potvrda da nije lako spremati se u ovakvim uslovima izolacije, iako je Novak imao privilegiju da pet sati dnevno koristi za trening van karantina.

„Dolazimo iz teškog trening bloka i slede ATP kup i Australijan open, čekaju nas iza ugla. Ne želiš da rizikuješ previše. Ali emocije su bile prejake i kada sam video pune tribine, morao sam da igram“, dodao je Novak.

U nastavku programa Rafael Nadal i Dominik Tim sastaju se u petak u 8.30 po našem vremenu.

Odigran je i meč Vilijams – Osaka, Serena je pobedila sa 6:2, 2:6, 10:7.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar