Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Fantastičan meč.

Grigor Dimitrov, bugarski teniser i 17. igrač sveta, prošao je u finale turnira u Parizu pošto je posle tri seta savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:1 (6:3, 6:7, 7:6).

PROČITAJTE JOŠ...

Od prvog gema Dimitrov je zaigrao izuzetno jako, brejkom u drugom gemu došao je do prednosti, što je sačuvao do kraja prvog seta i sa 6:3 stigao do 1:0.

U drugom setu i jedan i drugi teniser iigrali su sigurno na svoj servis, izuzev dve brejk prilike za Dimitrova u devetom gemu koje je propustio, pa je u taj-brejku Cicipas serijom od 6:0 došao u priliku da na kraju i slavi, 7:1.

Odluka je tako pala u trećem setu gde je Grk propustio četiri brejk šanse pri rezultatu 1:1. Kako više prilika za oduzimanje servisa nije bilo, i treći set je otišao u taj-brejk, a Dimitrov je silovito ušai u ovaj deo igre i poveo sa 5:0. CIcipas je vezao dva poena pre nego što je Dimitrov strahovitom paralelom u trku za 6:2 izmamio burne aplauze, a potom pri rezultatu 6:3 veoma lepim bekhendom potvrdio pobedu i plasman u prvo finale još od 2017. godine, kada se borio za titulu u Sinsinatiju.

On će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Novak Đoković – Andrej Rubljov.

BONUS VIDEO Nestvaran atleticizam Dimitrova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar