Janik Siner, senzacija sa Rolan Garosa, rodio se kad je Rafael Nadal postao profi i sada može da ga izbaci
Janik Siner; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Odluka mladog italijanskog tenisera Janika Sinera, da se povuče iz borbe za zlato na Olimpijskim igrama nije se dopala svim sunarodnicima.

PROČITAJTE JOŠ:

Svakako je bilo onih koji su podržali njegovu odluku da ne igra u Tokiju, kako bi što bolje izbrusio svoju igru na duže staze, ali to je zasmetalo Koradu Barazutiju, nekadašnjem selektoru Dejvis kup tima Italije.

„Ni u kom slučaju ovu odluku ne uzimajte kao laku, ali odlučio sam da se ne takmičim na Olimpijskim igrama ove godine. Razumem da je to ogromna privilegija i čast predstavljati zemljnu i iskreno se nadam da ću to raditi u dolazećim godinama. Ali, razlog što se povlačim je što nisam igrao najbolje u skladu sa svojim mogućnostima na poslednjih nekoliko turnira i moram da se posvetim igračkom napretku“.

„Moj jedini cilj je da napredujem, hteo sam da budem otvoren i iskren sa vama i morate da razumete proces razmišljanja koji je prethodio mojoj odluci. Osećam da je to najbolja odluka dugoročno gledano za igru“, naveo je Siner u subotu.

Ubrzo su usledile reakcije, a Barazuzi je Sinera iskritikovao navodeći primer Novaka Đokovića.

„Igrači obično preskaču Olimpijske igre samo ako su povređeni. Đoković ima 34 godine i svejedno gleda kako da igra u Tokiju. Janik ima 20 godina i već je odbio da igra Dejvis kup dvaput, a sada i Olimpijske igre“, naveo je Barazuti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare