Novak Đoković
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Ove subote će svi navijači putem malih ekrana moći da isprate reprizu polufinala Australijan opena u Beogradu. U istoj fazi turnira, ovog puta na Serbia Openu, Novak Đoković i Aslan Karacev će odmeriti snage.

Novak Đoković je sa 6:1, 6:3 završio posao u četvrtfinalu Serbia Opena i tako ostao jedini srpski teniser koji je ostao u borbi za trofej u Beogradu.

Njemu će u subotu od 17 časova na crtu izaći čovek koji je najveće tenisko otkrovenje 2021. godine jer se to do tog momenta nije takmičio na ATP, već samo ITF turnirima.

Karacev je trenutno 28. igrač sveta, a protiv Aljaža Bedenea je u jednom trenutku spasavao i meč loptu (6:3, 4:6, 7:6(5)).

Ovaj 27-godišnji Rus je skrenuo pažnju na sebe u ATP Kupu koji je osvojila Rusija, zatim je u Melburnu stigao do polufinala gde ga je zaustavio upravo Novak, a samo nekoliko nedelja kasnije je stigao do prvog ATP trofeja u Dubaiju.

Karacev je postao peti kvalifikant koji je stigao do polufinala grend slema (prvi od Vladimira Volčkova 2000. godine). U karijeri je do 2021. godine zaradio 618.354 dolara, a samo u Melburnu je inkasirao 662.696 dolara!

Rođen je u Vladikavkazu, jevrejskog je porekla i sa tri godine se preselio u Izrael. Sa 12 godina se vraća u Rusiju i narednih šest godina trenira u Rostovu.

„Najteže mi je bilo usled povreda. Recimo, oporavio sam se i početkom 2017, kad sam ponovo počeo da igram, opet sam osetio bol u kolenu i rekao: ’Ne…’ Tada sam opet prekinuo na skoro tri meseca, takve situacije su najkomplikovanije“, rekao je jednom prilikom.

Bije ga glas da je jedan od igrača koji najjače (najbrže) udaraju lopticu na čitavom ATP karavanu.

U Australiji su mu servisi redovno bili preko 200 kilometara na čas, ali je još neverovatnije pogledati forhende i bekhende.  Forhendi su prosečno brzi oko 132,8 kilometara na čas, dok bekhendi staju na i dalje impresivnih 122,3.

Bio je velika enigma u Melburnu, a ni do Beograda se planeta nije previše upoznala sa njim.

„Da budem iskren, nisam ga gledao pre Australijan opena, ali jesam ovde i impresionirao me je, kao i mnoge druge. Kretanje, snažni udarci s osnovne linije – ravan i odličan bekhend, ruska škola, a voli i da se izmakne na forhend i da diktira tempo. Nema šta da izgubi, motivisan je i očekujem da izađe na teren agresivno u pokušaju da pobedi“, rekao je Đoković u Melburnu.

Tada je meč završen trijumfom Srbina sa 6:3, 6:4, 6:2 za sat i 55 minuta igre.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare