Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Novak Đoković razočaran je zbog toga što su grčevi sprečili spektakl u 1. kolu US Opena.

PROČITAJTE JOŠ

Igrao je Đoković na startu protiv Holgera Runea, talentovanog 18-godišnjeg Danca, koji mu je posle dominacije u 1. setu uzeo drugi.

Onda su počeli da ga muče grčevi, pa je Novak dobio meč onako kako nije želeo, Rune je igrao na silu samo da bi završio meč protiv najboljeg igrača sveta – bilo je 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:1.

Na kraju, Novak je na mreži rekao da mu je žao, tešio je rivala koji je otišao pognute glave u tunel.

„Moram da kažem da nikada nije lepo završiti meč kao što smo danas završili. Holger je najbolji junior sveta, dobar je dečko, zaslužuje veliki aplauz. Šteta što je morao da prođe kroz ovo. Nije bio ovo moj najbolji nastup, igrao je dobro u 2. setu, ja tada nisam dobro servirao, hteo sam da ispravim greške, teško je pričati o meču posle onog što je usledilo, više nije mogao da se kreće, ali bila je dobra atmosfera. Hvala vam ljudi. dešavalo mi se ovo, mnogo češće, kada sam bio mlađi. Nova pravila ne dozvoljavaju mlađima da dobiju lekarski tajm-aut. Saosećam sa njim, nadam se da će se oporaviti, da će se vratiti snažniji“, rekao je Novak.

Naredni rival biće mu Holanđanin Talon Grikspor, koji je iznenađujuće pobedio Jana Lenarda Štrufa sa 3-2.

„Ne znam mnogo o njemu, moraće da se ide na jutjub, novi igrači dolaze, ne poznajem sve, da budem iskren, ali poznajem ovaj teren“, kroz smeh je Novak rekao na kraju meča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar