Đoković ne prestaje da oduševljava.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković je savladao Tima van Rajthovena sa 3:1 (6:2, 4:6, 6:1, 6:2) i plasirao se među osam najboljih na Vimbldonu, a po završetku meča je izazvao salvu aplauza od strane navijača zbog reči kojima je započeo govor:

PROČITAJTE JOŠ...

„Bio je veoma težak protivnik. Hvala svima sto se ostali ovoliko kasno. Nikada nisam igrao protiv njega, novo je lice na ATP, imao je dobar niz na ovoj podlozi, ima mnogo talenta, trebalo mi je vremena da se naviknem na njegovu igru, drugačije je igrati pod krovom, pa je bilo klizavo“, rekao je Đoković i dobio ovacije publike.

One su postale još glasnije nakon što je Novak saznao da policijski čas u Londonu još uvek traje:

„Ne znam da li se i dalje sve završava u 23.00. Hvala Bogu sto sam završio meč ranije, igrao sam sa Nadalom ispod krova kada nije završen meč, nikada nije lako kada ne završiš istog dana.“

Njegovom meču prethodilo je obeležavanje jednog veka otkako je na Centralnom terenu odigran prvi meč:

„Bila je to neverovatna čast i privilegije, stajati sa šampionima ovog turnira i legendama sporta koje su utabale put nama. Smatrao sam sebe dobrim poznavaocem istorije tenisa, a onda je Bili Džin počela da priča i shvatio sam koliko ne znam. Hvala ti na velikodsunoj lekciji, prvi put ikada smo igrali u nedelju, prvi put je igran supertaj-brejk, prvi put se treniralo na Centralnom terenu… Mnogo dobrih promena“, rekao je Novak uz smeh.

Za kraj, otkrio je i zbog čega je centralni teren poseban za njega:

„Centralni teren ima posebno mesto u mom srcu i mom životu, prvi meč sam gledao na televiziji kada sam gledao u Srbiji kako Sampras osvaja titulu na Vimbldonu i to me je inspirisalo. Sanjao sam da osvojim titulu ovde, a imao sam privilegije da to uradim više puta“, zaključio je Đoković.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak se nije pozdravio sa sudijom nakon meča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar