Novak otkrio da su ga provocirali navijači, reagovao burno

Tenis 02. jul. 202121:52 > 22:28
Podeli:

Novak Đoković objasnio je da su ga pojedini navijači provocirali što je dovelo do njegovog burnog slavlja.

Najbolji teniser sveta savladao je Denisa Kudlu sa 6:4, 6:3, 7:6(7), a nakon meča je još jednom govorio o detinjstvu i kako je postao najbolji na svetu.

PROČITAJTE JOŠ

„Zavisi kako gledate na to. Ja sebe ne vidim kao autsajdera, moj put je bio drugačiji nego ostalim teniserima i ja nisam zapravo želeo da se žalim, nije mi krivo ni zbog čega što se desilo, već sam zahvalan na svemu pošto sam zbog toga postao ono što sam danas. To me je naučilo da budem jak, da se borim i da nikada ne odustajem ma kloliko bilo teško. To je život, ne ide uvek sve kako treba. Kudla se borio kao lav, odigrao je sjajno svaki poen i dobio čini mi se četiri gema u nizu, pa sam malo usporio tempo i pronašao način da ga pobedim. Udarci su mu bili ravni, a poznato je da se odlično kreće čak i na podlozi kakva je trava. Kudla je jako dobar igrač i ja nisam previše zadovoljan svojom današnjom partijom. Pogotovo servisom, to je moje jako oružje i danas nije bilo tako“, reči su Novaka.

Posle nekih poena je nešto glasnije slavio, a najpre je istakao da to nije bilo zbog publike.

„Vidite, u žaru borbe se takve stvari dese. Emocije, stres, pritisak, sve što se desi na terenu se ispolji. Nekada možda deluje da pokažemo previše i to se meni danas dogodilo.“

Pojasnio ga su ga pojedini navijači provocirali, pa je i sam reagovao.

„Vidi, da budem iskren, to nije nešto što ljudi ne vide. Činjenica je da ja 90 posto mečeva, ako ne i više, igram i protiv protivnika i protiv stadiona. Retko gde dobijam više podrške od svog protivnika. To je nešto na šta se jesam navikao, ali s druge strane, čovek sam, imam emocije, i naravno da se desi da me neko izbaci iz takta i da me iznervira, kada me provociraju. Bilo je nekoliko njih, ali ne bih sada o tome. Ta burna reakcija je bila možda burnija nego što bi trebalo da bude, ali morao sam to da izbacim iz sebe, i da im pokažem gde im je mesto,“ rekao je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar