Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković će za koji dan odigrati prvi takmičarski meč posle pauze. Prvo ga čekaju iskušenja na tuniru Sinsinati, a zatim i na US Openu, gde neće biti njegova dva najveća rivala, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Za Švajcarca se još ranije znalo da se neće pojaviti u Njujorku, dok je Nadal daleko kasnije odlučio da ne brani titulu osvojenu prošle godine. Tek nedavno je najbolji teniser na planeti rekao da stiže, što su mnogi zlurado protumačili.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam doneo odluku o dolasku zato što se Nadal povukao. Znam da je to ono što ljudi žele da čuju, ali ja odlučio tako još pre nekoliko meseci, pošto sam želeo da nastavim sezonu na betonu, gde se osećam najbolje i gde imam najviše uspeha. Volim da igram na ovom turniru i nisam bio sto odsto siguran da ću doću dok nisam sve sagledao“, bio je jasan Đoković.

Organizatori US Opena su dozvolili igračima da ne borave u izabranim hotelima, već da mogu da iznajme kuće, ali će morati da budu pod budnim okom zdravstvenih komisija kako bi se rizik od koronavirusa sveo na minimum.

„Stvari se brzo menjaju. Moramo da prihvatimo odluke USTA i medicinske komisije Njujorka. Teško je. Svi su imali priliku da investiraju u nekretnine, zato ću ja ostati u privatnoj kući“, prenosi Đokovićeve reči „Tennis world“ .

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar