Foto: EPA/LARRY W. SMITH

Nik Kirjos, australijski teniser, ne propušta nijednu šansu da govori o Novaku Đokoviću.

Čak i kada se sve smiri i kada ni ne dobije nijedno pitanje o srpskom asu, on uspe da dođe na naslovne strane svetskih medija provociranjem našeg asa.

PROČITAJTE JOŠ

Neposredno pre dubl meča sa Tanasijem Kokinakisom je odlučio da pozdravi „publiku“ (već dva dana nema navijača u Melburnu zbog mera Vlade) onako kako to radi Đoković nakon meča.

Izveo je „pozdrav Suncu“, a nakon ispadanja i u dublu od Veslija Kulhofa i Lukaša Kubota (6:3, 6:4) očekivano je morao da pojasni zbog čega je to uradio.

„Samo sam želeo da širim ljubav. Samo sam želeo da proširim dobru reč proslave. Svi vole tu imitaciju. Veoma je dopadljiva“, rekao je Australijanac sa očiglednim sarkazmom i namerom da ismeje ovaj potez Novaka.

Iako Novak već neko vreme odbija da komentariše „peckanja“ Kirjosa, to rivala ne zaustavlja. Naprotiv! Kirjos je čak objasnio da je ovo bio njegov način da se zabavi jer nije bilo navijača.

„Samo smo se zabavljali. Novak me, siguran sam u to, ne voli, obojica se poštujemo, ali ni ja ne volim njega i to je zabavno“, objasnio je Kirjos.

Kirjos pre ovog turnira više od godinu dana nije igrao tenis, pa nije bio među nosiocima. Bio je prava mina u žrebu, a umalo je izbacio Dominka Tima nakon pet setova velike borbe u singlu (4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare