Foto: AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković je na pres konferenciji po završetku meča prvog kola na Rolan Garosu bio veoma raspoložen.

Svetski broj jedan je pohod na 18. grend slem titulu i njegovu drugu u Parizu započeo ubedljivim trijumfom nad Mikaelom Imerom iz Švedske, 6:0, 6:2, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Svega 99 minuta na terenu, idealno za start jer je u Parizu ovih dana veoma vlažno i hladno.

PROČITAJTE JOŠ: Novak: Navijač? To mi je drug iz detinjstva

Ipak, najinteresantniji deo presa bio je kada je srpski teniser dobio pitanje italijanskog kolege Ubalda Skanagate, koji je u našoj zemlji poznat po onom presu iz 2019. posle finala Australijan Opena.

„Not too bad, Novak, not too bad“, rekao je tada Italijan što je nasmejalo Đokovića.

Ubalda je sada interesovalo da zna da li Novak svesno bira da odgovara dugo ili kratko na pitanja iz poštovanja prema novinarima. Ili da li to radi da bi imao manje pitanja na koje treba da odgovori. Italijan smatra da je to veoma pametno.

„Pa, hvala“, nasmejao se Novak i nastavio. „Uzeću to kao kompliment. Pokušaću da vam dam materijala. Ne vidim vas direktno, nije lako komunicirati ovako (video putem p.a.), ali to je nešto što moramo da prihvatimo kao privremenu realnost. Ne znam kako da odgovorim na to što ste me pitali, jer ne znam da li ste zadovoljni ili ne mojim odgovorima. Ako hoćete da odgovaram kratko, odgovaraću kratko. Recite mi, Ubi. Znate da ste mi omiljeni. Recite mi šta želite?

Italijan mu je rekao da odgovori budu kratki kada nije potrebno da budu dugi. I ponekad, da im da više opcija, da mogu više stvari da ga pitaju.

„Kao što sam rekao, vi ste mi jedan od omiljenih novinara, ali vidim da ja vama nisam jedan od omiljenih igrača. U vašoj pozadini vidim dva poznata lica koja definitivno ne predstavljaju mene“, rekao je Novak.

Skanagata mu je rekao da mu pošalje svoju veliku fotografiju na šta mu je Novak odgovorio spremno:

„Šta, teško ih je naći, eh?“

Posle toga, usledilo je pitanje o tome da li je ikada odigrao savršen meč i kada je to bilo, kao i šta znači za njega savršen meč. Novak se i tu pomalo našalio.

„Savršen meč je 0:0, sigurno! Mislim da se to nikad nije dogodilo. Možda sam jednom ili dva puta dobio meč sa 0:0 (bez borbe). Mislim da sam ipak, kada je reč o velikim mečevima, odigrao jedan, protiv Nadala u finalu Australijan opena 2019. To je definitivno jedan od najboljih mečeva protiv najvećih rivala. Možda tenis najvišeg kvaliteta koji sam prikazao. Još jedan koji bih izdvojio je sa Berdihom u finalu Pekinga, 6:0, 6:2. Imao sam 6:0, 5:0 i meč lopte na servisu… To je još jedan od mečeva koji ostaju u pamćenju zauvek. Imao sam sreće da odigram mnogo velikih mečeva u karijeri, ali ovih se sećam. Rezultatski, to je 6:0, 6:0, ali to se ne dešava često, naročito na najvišem nivou. Ipak taj meč sa Nadalom u Melburnu je najbliži toj nekoj savršenoj predstavi“, poručio je Novak.

Šampion Melburna je takođe odgovorio na pitanje da uporedi start iz 2016. godine kada je osvojio Pariz sa trenutnom formom i situacijom.

„Ne volim da poredim godine jer je svaka drugačija. Drugi ste igrač i druga osoba, čak iako se mnogo toga čini sličnim, ipak ima malo toga što se može porediti u 2020. i 2016. Kao što sam rekao, veoma sam samouveren. Dobio sam svaki meč ove godine izuzev onog u Njujorku gde sam diskvalifikovan. Sve ostale sam dobio. Ako nastavite da pobeđujete, samopouzdaanje vam raste. Ovi uslovi su drugačiji od onih na koje smo navikli na Rolan Garosu. I svi pričaju o tome“, dodao je Novak.

On je saglasan sa ocenama da to odgovara njegovom načinu igre.

„Loptice, spora šljaka, hladno vreme. Utiče na igru, naravno. Ipak, mislim da to odgovara mom stilu igre. Uživao sam danas na terenu. Mislim da sam igrao veoma dobro. Tu i tamo poneka greška, ali igra je generalno tu. Fizički sam spreman, mentalno i emotivno takođe, da doguram daleko na turniru. Nadam se još jednoj uspešnoj godini ovde u Parizu. Te 2016. mi se ostvario san. Jedina moja titula na Rolan Garosu u karijeri, dugo sam je čekao. Godinama nisam uspevao da napravim taj završni korak, imao sam dva ili tri finala pre toga. Nadam se da je to opet ova godina. Vraćam se ovde sa nadom da će to biti još jedan uspeh i da ću se boriti za trofej, naravno. Ako to nije slučaj, da nemam tu motivaciju i cilj, ne bih ni bio ovde, verujte mi. Imam samo najviše ciljeve i uvek stremim tome“, zaključio je Đoković.

REZULTATI, 1. KOLO:

Utorak:

Đoković – Imer 6:0, 6:2, 6:3

Haris – Popirin 6:4, 6:4, 7:6 (7)

Beretini – Pospišil 6:3, 6:1, 6:3

Garin – Kolšrajber 6:4, 4:6, 6:1, 6:4

Lajović – Mager 6:4, 7:6, 4:6, 6:1

Andreson – Đere 6:2, 6:3, 6:4

Davidovič Fokina – Majo 7:6 (5), 6:3, 7:5

Polmans – Amber 6:2, 6:2, 3:6, 6:3

Berankis – Dalijen 6:1, 6:4, 6:4

Karbaljes Baenja – Džonson 6:1, 6:1, 6:0

Giron – Halis 7:5, 3:6, 6:7 (5), 7:5, 8:6

Balaš – Učijama 6:2, 6:3, 7:5

Kuevas – Laksonen 6:1, 2:6, 6:4, 6:2

Monteiro – Basilašvili 7:5, 6:4, 6:2

Rubljov – Kveri 6:7 (5), 6:7 (4), 7:5, 6:4, 6:3

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar