Foto: REUTERS/Loren Elliott

Najbolji srpski teniser Novak Đoković podigao je svoj 92. pehar u karijeri.

U tri seta je sa 6:7, 7:6 i 6:4 pobedio Sebastijana Kordu, američkog tenisera, posle tri sata i 11 minuta tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak se tako na najbolji način zagrejao za Australijan open, na kom će probati da uzme desetu titulu prvog grend slema sezone.

Đoković je posle pobede nad Kordom zahvalio svom timu što ga trpi, pošto je tokom napetog okršaja u jednom trenutku iskalio ljutnju i na svom bratu Marku.

„Dobro veče svima, nadam se da ste uživali u predstavi. Hteo bih da kažem nekoliko reči Sebu, sjajn turnir, mislim da si bio bliži pobedi. Jedna ili dve lopte su odlučile, nisi imao sreću. Svetla budućnost je pred tobom i samo nastavi tako. Hvala i mom timu, što me trpe, tolerišu i u dobrim i u lošim vremenima. Danas siguran sam da nije bilo baš lako sa mnom, ali cenim što su tu. Moj brat Marko je ovde, ne viđam ga toliko, hvala Mare što si došao“, rekao je Novak.

Beograđanin dodaje i da je tokom poslednjih desetak dana osetio snažnu podršku ljudi.

„Bila je neverovatna nedelja i vi ste uspeli da je napravite još posebnijom. To je dar za mene, dao sam sve da bih spustio ruke na ovaj trofej i podrška iz poslednjih deset dana mislim da je nešto što nikad nisam doživeo. Definitivno je izgledalo kao da igram kod kuće i vi ste uradili da se osećam kao dobrodošao. Hvala iz srca. I na kraju, sjajan momenat je što smo imali blagoslovljenje ovog trofeja od strane naroda koji je ovde hiljadama godina i hvala što ste ovde. Hvala što negujete kulturu i istoriju svog naroda tokom toliko godina. Vidimo se sledeće godine“.

BONUS VIDEO: Đoković i loptica od 200 kilometara na sat

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar