Novak Đoković. Foto: Nova.rs

Novak Đoković je maksimalno iskoristio 2021. godinu da što više vremena provede u Srbiji, što potvrđuje i poslednji potez.

PROČITAJTE JOŠ

Odmah po završetku finala Rima, nakon poraza od Rafaela Nadala, spakovao je kofere i sleteo na aerodrom „Ponikve“, u želji da još jednom malo predahne u svojoj zemlji.

Sleteo je iz Beograda, iako je već u nedelju napravljen pokušaj da se organizuje let direktno iz Rima, što nije uspelo zbog prekograničnih procedura.

Obišao je rodno selo Ljubivoja Ršumovića i otvorio vrtić, razgovarao sa srpskim domaćinima uživajući u lepotama zapadne Srbije.

Obišao je i muzej u Sirogojnu.

„Oduševljen sam i Vama i gostoprimstvom i zahvaljujem se. Naravno, običaji i tradicija, kultura, to je na neki način obaveza za sve nas da ponovo obnovimo to gradivo i mnoge stvari koje ne znamo, da pokušamo da saznamo, upoznamo, da se približimo selu. Vi radite izuzetan posao i zahvaljujem vam se u ime svih nas, vaših sunarodnika što promovišete selo, približavate kulturu i nasleđe svima nama, mladim ljudima koji misle da je cela svrha života van zemlje, a zapravo nije. Na neki način apelujem na sve da dođu i posete Staro selo, jedini otvoreni muzej kao što je direktorka spomenula. Fenomenalno je osetiti duh predaka ovde, odete nadahnuti i oplemenjeni da više posećujete selo i više provedete vremena u prirodi“, rekao je prvi reket planete po obilasku.

Bila mu je ovo nova tura po Srbiji posle Rtnja, koji je obišao pred odlazak u Rim. Upravo zbog Rtnja i prilike da Vaskrs obeleži sa porodicom u Srbiji, odustao je od Madrida.

Novak Đoković. Foto: Nova.rs

„Srećan Veliki petak. Veliki petak na Velikom Rtnju. Simbolično i snažno. Rtanj je planina koja je puna misterija ali i izuzetno jake energije. Rtanj je mnogo bitan za naš narod. Što se više duhovno uzdižemo, to će nam se tajne Rtnja više ukazivati“, poručio je tada.

Da želi da se skrasi i provodi sve više vremena u Srbiji, svedoči i potez iz 2020. godine. Krajem prethodne godine, porodica Đoković kupila je vilu na Kosmaju, koja je pripadala Eleni i Jugoslavu Kariću.

U Beogradu je Novak proslavio i rekordnu 311. nedelju na vrhu ATP liste, a veliki period u Beogradu proveo je pred odlazak u Australiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Čak je okupio brojne tenisere na Dorćolu, sa njim su trenirali Hamad Međedović i Olga Danilović, zajedno su „punili baterije“ za nove poduhvate. I sada, turniri u Beogradu su Novaku idealna prilika da još malo vremena provede u svojoj zemlji, i to pred Rolan Garos, na kom napada 19. grend slem.

Nekada je kao od šale menjao vremenske zone, sada to čini sa destinacijama u Srbiji – tako je i od Majamija ovog proleća odustao, što je učinio i sa Madridom nešto kasnije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram