Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Još postoji tračak nade.

U četvrtak će u Njujorku od 18.00 biti održan žreb za US Open koji se igra od ponedeljka 29. avgusta, a još uvek nije i definitivno poznato da li će na njemu biti ime Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser čeka odluku da li će mu biti dozvoljeno da kao nevakcinisan uđe na teritoriju SAD-a i takmiči se za osvajanje svog 22. grend slema u karijeri.

Prema trenutnm zakonu, stranim državljanima nije dozvoljen ulazak na teritoriju SAD-a ako nemaju potvrdu o vakcinaciji, a prema poslednjim informacijama šanse da se to promeni se mere u promilima.

Iako je prošle nedelje buknula nada da bi srpski as mogao da dobije dozvolu da zaigra u Njujorku jer je došlo do izjednačavanja  statusa vakcinisanih i nevakcinisanih u Americi, to pravilo nije promenjeno za strance.

Nakon što je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti doneo poslednju odluku o uslovima koje svi koji žele da uđu na teritoriju SAD moraju da ispune, deluje da ćemo teško gledati Novaka u Njujorku.

Kako je navedeno u najnovijoj objavi ovog tela, na snazi je ostala odluka po kojoj „svi koji nisu državljani Sjedinjenih Američkih Država ili nisu migranti moraju da imaju dokaz da su primili vakcinu pre nego što se ukucaju u avion“.

Doduše, postoji i mogućnost „ograničenih izuzetaka“, ali je teško verovati da će se Đoković naći na toj listi.

Žreb za US Open zakazan je za četvrtak, 25. avgust od 18 časova, a ukoliko ne dobije dozvolu srpski teniser će povući svoje ime pred početak žreba kada će biti i definitivno jasno da li putuje ili ne u Njujork.

BONUS VIDEO Borna Ćorić – neočekivani šampion Sinsinatija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar