Promenio je plan u odnosu na prethodne grend slem turnire.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Novak Đoković se u utorak nije pojavio na kompleksu US Opena. Procenio je da nema potrebe da slobodan dan između dva susreta iskoristi za trening na ovim terenima.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to ne znači da nije odradio trening pred meč sa Bernabeom Zapatom Miraljesom u drugom kolu US Opena. Naprotiv. To samo znači da je Đoković odlučio za privatnost i da je odlučio da sve to uradi daleko od kamera, objektiva i znatiželjnih očiju.

Svestan je toga da rivali prate svako njegovo pojavljivanje, pa je odlučio da sve to uradi iza zatvorenih vrata.

Smešten je u Nju Džersiju kod jednog prijatelja i tamo ima sve neophodne uslove. Po onome što se moglo saznati ne samo da tamo postoje četiri terena (sve tri podloge su zastupljene), već onaj betonski ima identičan sastav onom na US Openu. Navodno se ponovo izliva kada US Open odluči da malo promeni sastav podloge, način iscrtavanja, itd.

To znači da je Đoković uspeo da sačuva svoj potpuni mir i fokus, a da istovremeno sa timom može da radi na stvarima koje smatra da bi trebalo da podigne na nivo više. U prvom kolu je lako izašao na kraj sa Aleksandrom Milerom, to je izgledalo toliko ubedljivo da je čak Francuz kada je konačno osvojio prvi gem na meču to slavio sa navijačima kao da je postigao pogodak na fudbalskom meču.

Očekuje se da se Đoković pojavi na zagrevanju tri sata pre početka meča drugog kola, a navijači će ga još jednom toplo pozdraviti. Kao i svaki put ove godine u Njujorku.

Novak je spreman za sledeći korak na poslednjem grend slemu u godini.

BONUS VIDEO Novak Đoković preko Alkaraza do nove titule u Sinsinatiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar