Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, prijavljen je za US Open gde će pokušati da dođe do 18. grend slem titule.

Novak je tri puta u karijeri osvajao pehar na Flašing Medouzu, a sada će imati priliku i za četvrti, pošto je branilac titule, Rafael Nadal odlučio da ne igra zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je zbog operacije kolena Rodžer Federer već završio ovu sezonu, tako da će prvi put posle 21 godine jedan turnir proći bez Švajcarca i Španca.

PROČITAJTE JOŠ: Ostao je samo Novak – bez Nadala na US Openu

Novak se dotle uveliko sprema za nastup u njujorškom „balonu“, gde će biti primenjene drastične mere zaštite od koronavirusa.

Ranije je objavljeno kako je tražio da mu se u Marbelji, gde se trenutno nalazi i trenira, dostave loptice kojim će se igrati na US Openu što je bio prvi znak da će biti u Njujorku, iako jer ranije imao dosta primedbi na račun mogućih mera.

Takođe, sada je objavljena lista igrača koji su mogući nosioci, Đoković je prvi, a Dominik Tim drugi nosilac.

Novak se za turnire u SAD priprema u svojoj kući u Marbelji, gde ima i teren sa tvrdom podlogom, a društvo mu pravi španski teniser Alehandro Davidovič Fokina, trenutno 97. na ATP listi.

Oni su tamo zajedno sa Fokininim trenerom Horheom Agireom i Novakovim fizioterapeutom Ulisesom Badiom.

Španski mediji prenose da su Novak i Fokina trenirali zajedno celu nedelju i da će to biti slučaj sve do 14. avgusta kada će najverovatnije zajedno krenuti za Ameriku, kako bi igrali Sinsinati i US Open.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar