Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Najbolji teniser planete Novak Đoković moći će i zvanično da uđe u Sjedinjene Države posle 11. maja.

Na sajtu američke administracije za prevoz osvanuo je amandman po kom 11. maja ističe zabrana ulaska u SAD osobama koje nisu vakcinisane protiv koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

O ovoj informaciji se pisalo i nekoliko meseci unazad, pretpostavljalo se da će vrata američkih aerodroma za Đokovića biti otvorena ovog proleća i to se obistinjuje.

Stranim državljanima do sada nije bio dozvoljen ulaz u SAD ako nemaju dokaz o vakcinaciji protiv virusa Kovid 19.

Novak je zbog spomenute zabrane poslednji put igrao na US Openu 2021. godine kada je bio u finalu sa Danilom Medvedevim, ali je nakon toga ustanovljeno pravilo da nevakcinisani ne mogu u SAD.

To pravilo je produžavano i potrajalo je godinu i po dana, pa Novak nije mogao da igra ni na Indijan Velsu ni u Majamiju prošle i ove godine, ali ni na US Openu 2022.

Ove godine je u februaru tražio posebnu dozvolu za ulaz u SAD, što nije odobreno, pa je propustio seriju turnira na betonu, ali će kad dođe leto imati priliku da tamo osvoji još jedan grend slem trofej.

Senat je pre nekoliko dana usvojio odluku o ukidanju mera borbe protiv koronavirusa, a trebalo je da je potpiše predsednik SAD Džo Bajden.

Do tada, Đoković će brusiti formu najpre tokom sezone na šljaci, pošto ga čeka Monte Karlo masters, a onda i na travi gde kao kruna dolazi Vimbldon.

BONUS VIDEO: Đoković i Ivanišević u teretani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar